Δεν αντιδράσαμε στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, δεν αντιδράσαμε στα Ιμια, θα αντιδράσουμε στο ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία;

Myriams-Fotos - pixabay
Δεν αντιδράσαμε στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, δεν αντιδράσαμε στα Iμια, θα αντιδράσουμε στο ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία; Mακάρι

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Δεν αντιδράσαμε όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο το 74, δεν αντιδράσαμε στα Ίμια. δεν αντιδράσαμε στην προδοσία του Οτσαλάν. Θα αντιδράσουμε στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας;

Μακάρι αλλα δεν το πιστεύω.

Τη δεκαετία του 50 έγιναν στην Ελλάδα μεγάλες διαδηλώσεις για την Κύπρο αλλά αρκούσε η ψευδοανεξαρτησία του 1960 για να αδρανοποιηθεί η κοινη γνωμή, για την οποία το 1974 η Κύπρος ήταν μακριά.

Το 1996 οι Τούρκοι αμφισβήτησαν ελληνικό έδαφος αλλα δεν ήταν δειλή μόνο η πολιτική ηγεσία, αν ο λαός ήθελε θα μπορούσε να πιέσει αλλα λίγοι αντέδρασαν όταν την σημαία την πήρε ο αέρας.

Η επιθετική διαπραγμάτευση είναι άγνωστη λέξη για τις ελληνικές πολιτικές ηγεσίες ενώ η απειλή σύρραξης έχει οδηγήσει σε διαρκή υποχωρητικότητα καθιστώντας τη χώρα όλο και πιο ανασφαλή.

Ο Eλληνας εκτονώνεται στο πληκτρολόγιο, στις διαδηλώσεις αλλα οι πολιτικές ηγεσίες ξερουν ότι οι καρέκλες τους δεν κινδυνεύουν, πως θα ξαναψηφιστούν.

Μακάρι το ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία που θέτει τις βάσεις για δημιουργία θέματος αλυτρωτισμού από το κρατίδιο των Σκοπίων να μας ξυπνήσει, αλλά δεν το πιστεύω.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...