Τώρα κατάλαβαν ότι τους έχουν για Κώτσους - Ισλαμιστές FSA: Οι Τούρκοι βάζουν εμάς μπροστά να μας φάνε οι Κούρδοι κι αυτοί πίσω πίνουν τσάι

Turkish-backed rebels mobilize near Mount Barsaya (Photo credit: Reuters/Khalil Ashawi)
Freepen.gr - Η σθεναρή αντίσταση των Μονάδων Προστασίας των Λαών και των Γυναικών (YPG, YPJ) στην Αφρίν οδήγησε σε συγκρούσεις μεταξύ των μισθοφόρων ισλαμιστών που συμμετέχουν στον τουρκικό στρατό κατοχής στις επιθέσεις τους.

Τοπικές πηγές από τη βόρεια Συρία της Αζάζ, ένα οχυρό μισθοφόρων που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στην Αφρίν, ανέφεραν στο Κουρδικό Πρακτορείο ΑΝΗΑ ότι υπάρχει μια βαθιά διαφωνία μεταξύ αρκετών ομάδων μισθοφόρων που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν με τον τουρκικό στρατό κατοχής στην επιχείρηση.

Οι ίδιες πηγές του ANHA, ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των διαιρεμένων ομάδων αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε, σύμφωνα με τα μισθοφορικά στοιχεία, ότι ο λόγος για τη βαθιά διαφωνία μεταξύ τους προήλθε από τη μεγάλη αντίσταση που έδειξε το (YPG, YPJ) στην Afrin.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι ξεκίνησε η διαίρεση μεταξύ μισθοφορικών ομάδων, μετά τη μεταφορά των πτωμάτων 15 τρομοκρατών που σκοτώθηκαν στα μέτωπα της Αφρίν, στην πόλη Αζάζ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ANHA ότι αρκετές μισθοφορικές ομάδες αναφέρουν πως: "Γιατί η Τουρκία μας έβαλε στην πρώτη γραμμή της επίθεσης και μας χρησιμοποίησε ως αιχμή του δόρατος; Γιατί ο τουρκικός στρατός δεν διακινδυνεύει τους στρατιώτες του; Δεν θέλουμε να πεθάνουμε ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί πίνουν τσάι στα γραφεία τους".

Οι πηγές υπολόγισαν ότι η διαίρεση μεταξύ των ομάδων που ελέγχονται από τον τουρκικό στρατό κατοχής, ιδιαίτερα οι μισθοφόροι του στρατηγού Σουλτάνου Μουράντ και οι άλλες ομάδες που αναγκάστηκαν από το τουρκικό κράτος να επιτεθούν στην Αφρίν, θα μπορούσαν να δουν  αυξανόμενες απώλειες μεταξύ αυτών των ομάδων.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν στον FSA (δήθεν ελεύθερο συριακό στρατό) είναι ότι εξαρχής υπήρξαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι που κίνησαν κατά της πατρίδας και των ομοεθνών τους. Τώρα πάλι δεν καταλαβαίνουν αντί να παραδώσουν τα όπλα και να παραδοθούν. Η Τουρκία κερδίζει με ένα σμπάρο δυό τριγόνια αφού και Κούρδους εξοντώνει αλλά και τους φιλικούς σε αυτήν τρομοκράτες που όταν τελειώσει ο πόλεμος θα ψάξουν κάπου να φορτωθούν. Για την ώρα φορτώνονται στα pick up φορτηγάκια οριζόντια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail