Εκτός από τα F-35, η Πολωνία βάζει πλώρη για νέα υποβρύχια με πυραύλους κρουζ

Polish Navy photo of recently decommissioned Koben-class submarine ORP Kondor
Freepen.gr - Στα τέλη του 2017 είχαμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr τις αποφάσεις της Πολωνίας να εκσυγχρονίσει τον αεροπορικό της στόλο με νέες μονάδες, εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης των F-35 (ανάρτηση).

Τώρα σύμφωνα με το navaltoday.com σε μια ενημέρωση σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα του πολωνικού ναυτικού, το υπουργείο άμυνας της Πολωνίας στις 29 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι τρεις ευρωπαίοι εργολάβοι έχουν επιλεγεί για το υποβρύχιο πρόγραμμα Orka της χώρας.

Η Πολωνία προσπαθεί να αποκτήσει τρία νέα υποβρύχια για να αντικαταστήσει τα υπόλοιπα τρία παλιά υποβρύχια της κατηγορίας Koben.

Το υπουργείο άμυνας της χώρας δήλωσε ότι έχει λάβει προσφορές από τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία.

Τα γαλλικά ναυπηγεία Naval Group έχουν προτείνει τα υποβρύχια τύπου Scorpene που μπορούν να φέρουν πυραύλους κρουζ τύπου MdCN στην έκδοσή τους για υποβρύχια.

Η γερμανική εταιρεία Thyssen Krupp Marine Systems προτείνει τα υποβρύχια τύπου CD 210 που θα κατασκευαστούν για το ναυτικό της Νορβηγίας και της Γερμανίας.

Η Saab της Σουηδίας έχει προσφέρει το υποβρύχιο A26, ένα σχέδιο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των νέων υποβρυχίων της Σουηδίας.

Το υπουργείο άμυνας σημείωσε ότι, εκτός από τις στρατιωτικές προδιαγραφές των προσφερόμενων σχεδίων, παράγοντες όπως το επίπεδο της μεταφοράς τεχνολογίας, η αυτονομία στη χρήση πυραύλων κρουζ και η ενσωμάτωση της πολωνικής βιομηχανίας θα διαδραματίσουν ρόλο στη διαδικασία.

Μόλις επιλεγεί ο ανάδοχος, οι παραδόσεις των υποβρυχίου αναμένεται να αρχίσουν μεταξύ 2024 και 2026.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail