Οι Κούρδοι της Αφρίν αφέθηκαν μόνοι στο πεδίο βολής του Ερντογάν - Κλώτσησαν στο παρά πέντε την ευκαιρία να γλυτώσουν

Στρατής Μαζίδης

Το τουρκικό πρακτορείο "Ανατολή" μεταδίδει φωτογραφίες από την ύψωση της τουρκικής σημαίας στον στρατηγικής σημασίας λόφο Μπερσάγια στο συροκουρδικό καντόνι της Αφρίν.




Τα πράγματα στην Αφρίν είναι πολύ δύσκολα για τους Κούρδους. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν λίγα 24ωρα ζήτησαν επίσημα αυτό που είχαν απορρίψει λίγο πιο μπροστά, δηλαδή την έλευση του συριακού στρατού για να εκδιωχθούν οι εισβολείς.


Την απάντηση της Δαμασκού δεν την έχουμε δει ακόμη. Πολύ πιθανό να μη δόθηκε αυτό που ήθελε εξαρχής, την ύψωσης της συριακής σημαίας.

Οι Κούρδοι της Αφρίν περίμεναν ότι οι Ρώσοι δε θα άναβαν το πράσινο φως. Προφανώς ξέχασαν το πόσο έβραζαν οι Σύριοι το 2016 με την Ασπίδα του Ευφράτη που συνέβη πάλι με τις ευλογίες της Μόσχας.

Επίσης προσδοκούσαν μια καθαρή παρέμβαση των ΗΠΑ. Η παρέμβαση έγινε μέσω της Αμερικανίδας αν. ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη όταν δήλωσε πως η Συμμαχία συμμερίζεται τις τουρκικές ανησυχίες.

Οι Σύριοι έπρεπε να δώσουν κάτι στους Κούρδους και οι Κούρδοι δεν έπρεπε να αλλάξουν πλευρά γινόμενοι τσιράκια των ΗΠΑ.

Το τουρκικό ασκέρι με εμπροσθοφυλακή τα αναλώσιμα κορόιδα του FSA κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Τελειώνουν τα όνειρα των Κούρδων για ανεξάρτητο κράτος. Παράλληλα ο αριθμός των αναλώσιμων ισλαμιστών περιορίζεται σημαντικά. Η τύχη τους θα είναι ένας πονοκέφαλος της επόμενης ημέρας. Συνεπώς όσους περισσότερους καθαρίσουν οι προδομένοι Κούρδοι τόσο το καλύτερο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail