Χανιά: Ύψωσαν αλβανική σημαία σε σχολείο - Κατάληψη από τους μαθητές

Αναδημοσίευση από: flashnews.gr

Αιτία της κατάληψης είναι ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό και είχε τοποθετηθεί ανάποδα δίπλα από την αλβανική", τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου.

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 1ου Γυμνασίο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι μαθητές μίλησαν στο Flashnews.gr, αναφέροντας ότι εντελώς τυχαία την Κυριακή είδαν στο σχολείο τους πάνω από 40 άτομα Αλβανικής καταγωγής να κάνουν μάθημα, χωρίς να έχουν καμία απολύτως ενημέρωση ενώ παρατήρησαν ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της και τοποθετήθηκε δίπλα στην αλβανική.

Τα παιδιά του γυμνασίου σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, ζητώντας τα μαθήματα των ατόμων αυτών να μην συνεχιστούν στο σχολείο τους. Αφενός, ενοχλήθηκαν εντόνως από το γεγονός ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της και βρέθηκε δίπλα σε μια σημαία άλλου κράτους, θεωρώντας την πράξη προσβλητική για το σύμβολο της χώρας και αφετέρου, όπως προσθέτουν τα παιδιά, ο προαύλιο χώρος του σχολείου γέμισε απορρίμματα.

Ο Διευθυντής της 2βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, από την πλευρά του ανέφερε:

"Πριν από λίγους μήνες ο Πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότης Χανίων ζήτησε να παραχωρηθεί μια αίθουσα διδασκαλίας, κάθε Σάββατο ή Κυριακή, για να κάνει μαθήματα στα παιδιά μεταναστών, 2ης, 3ης και 4ης γενιάς που δεν γνωρίζουν την Αλβανική γλώσσα. Κάτι που έχει γίνει και παλαιότερα με το σύλλογο Ρωσόφωνων στην Κοραή.

Για να γίνει αυτό έπρεπε να κατατεθεί αίτηση σε κάποιο σχολείο και να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία παραχώρησης αίθουσας, κάτι που έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο."

Όσον αφορά την εικόνα της αλβανικής με την ελληνική σημαία δίπλα δίπλα, η ενημέρωση που είχε ο κ.Ζερβάκης από τον διευθυντή του σχολείου είναι ότι η σημαία δεν κατέβηκε από τον ιστό της αλλά ότι τοποθετήθηκε μια άλλη ελληνική σημαία ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας, καθώς στο σχολείο εκείνη την ημέρα βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Αλβανικού προξενείου.

Η κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Συμβουλίου του Σχολείου.


Όμως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ανακοίνωσε οτι ουδέποτε εξέδωσε επιστολή σχετικά με το περιστατικό στο 1ο Γυμνάσιο ενώ τονίζει οτι οι μαθητές υποκινήθηκαν σε κατάληψη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, διαψεύδει οτι εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό που δημιουργήθηκε την Κυριακή στο σχολείο και γνωστοποιεί οτι η επιστολή που έχει δει το φως της δημοσιότητας και δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ, λανθασμένα αποδίδεται στο Σύλλογο.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει την ανακοίνωση ως "απαράδεκτη" ενώ υποστηρίζει οτι οι μαθητές υποκινήθηκαν να κάνουν κατάληψη στο χώρο του σχολείου.

Όπως αναφέρει με ενυπόγραφη επιστολή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου:

"Τις τελευταίες ώρες έχει βγει μια ανακοίνωση με "υπογραφή" του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο σύλλογος ΔΕΝ έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση για το θέμα το οποίο αναγράφεται και σε καμία περίπτωση δεν έστειλε ανώνυμα τέτοια απαράδεκτη επιστολή.

Ο σύλλογος έχει Δ.Σ. και ουδείς μας γνώριζε για τη συγκεκριμένη απαράδεκτη ανακοίνωση. Ενημερωθήκαμε από εξαγριωμένους γονείς, οι οποίοι ζητούσαν να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες ανακοινώσεις. Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πηγή της όλης παραπληροφόρησης αλλά και υποκίνησης των παιδιών για τη σημερινή κατάληψη, με την οποία ο σύλλογος ήταν αντίθετος, επειδή ακριβώς δεν γνώριζε τι ουσιαστικά είχε γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μετά από τη σύγκληση του σχολικού συμβουλίου και την ενημέρωση όλων των πλευρών, διακόπηκε η κατάληψη. Για ένα απλό διαδικαστικό θέμα, παρακινήθηκαν παιδιά για να γίνει κατάληψη ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Το ζήτημα ήταν καθαρά θέμα σχολείου και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ουδεμία σχέση είχε με την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Ο σύλλογός μας, σε καμία περίπτωση δεν θα εξέδιδε ανακοίνωση ανώνυμα και γενικά. Το Δ.Σ. έχει άτομα με ονοματεπώνυμο και δεν έχει κανένα λόγο να κρύβεται. Δεν ασκούμε ούτε εξωτερική πολιτική ούτε εκπαιδευτική πολιτική. Το μόνο που ζητάμε είναι να έχουν τα παιδιά μας την παιδεία την οποία πρέπει να έχουν χωρίς μικροπολιτικές παρακινήσεις για τη δημιουργία πρωτοσέλιδων και περισσότερων κλικ σε ιστοσελίδες.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας"

Παύλος Μουρτζάκης
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...