Δεν αρκεί το τί ήσουν κάποτε, ως λαός. Έχει σημασία και το τί είσαι τώρα

Αρχαιολογικό Μουσείο Σκοπίων
Αναδημοσίευση από: iphicratisamyras.com

Ένας ξένος που θα σύγκρινε το Μουσείο των Σκοπίων και τα αρχιτεκτονικά μουσειακά εκτρώματα των ρωμιών, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι όντως εκεί κτυπάει η καρδιά της (Βορείου)Μακεδονίας.

Ένα σωρό "πατριώτες" παπαγαλίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι "η Μακεδονία είναι Ελληνική" θεωρώντας ότι ένα ιστορικό κείμενο, ή ένας Μακεδονικός τάφος, ή μία αρχαία επιγραφή αρκούν για να έχουμε το θράσος να διεκδικούμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Σε αυτό το μισελληνικό και άρα αντιμακεδονικό ψευδοκράτος, χρειάστηκαν 24 ολόκληρα χρόνια για να αποφασίσουν οι κρατικές αρχές να τοποθετήσουν στο κέντρο της Αθήνας ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Έτσι αποδεικνύουν την αγάπη τους για την Μακεδονία, χωρίς Ελληνική αισθητική, και χωρίς ένα άγαλμα του Αλεξάνδρου στην Αθήνα.

Δεν αρκεί το τί ήσουν κάποτε, ως λαός. Έχει σημασία και το τί είσαι τώρα.

Κατά τα άλλα έχουν το θράσος να διεκδικούν το όνομα από τους Σκοπιανούς.

Το τερατούργημα με το όνομα "Μουσείο Ακροπόλεως"Δείγμα αρχιτεκτονικής αισθητικής του ρωμέικου ψευδοκράτους, το οποίο έχει το θράσος να απαιτεί την αποκλειστικότητα στο όνομα Μακεδονία.

Ας φτιάξουν πρώτα ένα άγαλμα σαν αυτό που έχουν οι Σκοπιανοί, και μετά να έχουν το θράσος να διεκδικούν την πατρότητα του ονόματος Μακεδονία.Δε φταίνε οι Σκοπιανοί αν λατρεύουν την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο περισσότερο από τους ρωμιούς.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...