Λαβρόφ από Νέα Υόρκη για ΗΠΑ: χαρακτηριστικό της διπλωματίας τους η ασυνέπεια - δε θα αφήσουμε να καταστρέψουν τη Συρία

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ εργάζονται για τη δημιουργία εναλλακτικών κυβερνητικών συστημάτων στο έδαφος της Συρίας, κάτι που αντιβαίνει στις υποσχέσεις τους για σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρει το Russia Today.

Απαντώντας σε ερώτηση που έθεσε ο Caleb Maupin του RT κατά την ενημέρωση από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Λαβρόφ σχολίασε το ρόλο της Αμερικής στην κρίση στη βόρεια Συρία, η οποία κλιμακώθηκε κι εξελίσσεται σε μια νέα τουρκική-κουρδική σύγκρουση μετά από τη δημοσίευση των νέων σχεδιών της Ουάσιγκτον για τη δημιουργία ενός " δύναμη "που αποτελείται από Κούρδους. Παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί ανασκεύασαν στη δήλωση τους και λένε ότι παρεξηγήθηκαν, η Άγκυρα, η οποία θεωρεί τρομοκράτες τη δύναμη του YPG και δήλωσε ότι ξεκινά μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του συριακού κουρδικού θύλακα. Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι εξελίξεις ήταν μόνο ένα μέρος του προτύπου της πολιτικής των ΗΠΑ στη Συρία.

"Είναι γεγονός ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ασχολούνται σοβαρά με τη δημιουργία εναλλακτικών κυβερνητικών οργάνων σε ένα τεράστιο τμήμα της συριακής επικράτειας. Και αυτό, βεβαίως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δικές τους υποχρεώσεις, τις οποίες ανέλαβαν επανειλημμένα, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας ", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Η ασυνέπεια της Ουάσινγκτον στη Συρία είναι επίσης "χαρακτηριστική της σύγχρονης αμερικανικής διπλωματίας, συμπεριλαμβανομένων των λόγων για την αμερικανική παρουσία εκεί και των λόγων για τις ενέργειες του συνασπισμού, τις οποίες διοικούν", πρόσθεσε ο Λαβρόφ. Η Ρωσία «ανησυχεί» για τις ενέργειες των ΗΠΑ στη χώρα, είπε, προσθέτοντας ότι είχε συζητήσει επανειλημμένα την κατάσταση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών:

"Ο Rex Tillerson μου είπε πολλές φορές ότι ο μόνος λόγος για την παρουσία τους στη Συρία είναι η νίκη του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS / ISL). Τώρα έχουν πολύ πιο μακροχρόνια σχέδια ", δήλωσε ο Λαβρόφ αλλά προσέθεσε: "Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτό και να αναζητήσουμε λύσεις που δε θα επιτρέψουν την καταστροφή της κυριαρχίας της Συρίας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail