Το μήλο και η Λόλα του Αλέξη και η Διαύγεια...

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε το νέο βιντεάκι του Αλέξη Τσίπρα, αυτό με τα σχολικά γεύματα. Μπήκα λοιπόν στο Διαύγεια για να διαβάσω για τους διαγωνισμούς και τις προσφορές, αλλά τζίφος. Οσο και αν έψαξα ουτε τους διαγωνισμούς μπόρεσα να βρώ ούτε και τις αποφάσεις. Ψάχνοντας λοιπόν το διαδίκτυο έπεσα πάνω στο δημοσίευμα της thessnews

Στο thessnews της 26/3/2017 διαβαζουμε λοιπόν μεταξύ άλλων:

"Σύμφωνα με την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους που παρουσιάζει η ThessNews, ο προϋπολογισμός από τα 11,5 εκ. ευρώ πέφτει μόλις στα 875.000 ευρώ, υπολογίζοντας σχολικά γεύματα για 10.000 μαθητές (από 30.000 που είχε αρχικά εξαγγελθεί) προς 2,5 ευρώ ανά γεύμα για 35 σχολικές ημέρες.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, το υπουργείο αποφασίζει να εφαρμόσει διαδικασίες – εξπρές, ώστε να ξεκινήσουν τα σχολικά γεύματα άμεσα. Προκηρύσσει διαγωνισμό με αντικείμενο «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΖΕΣΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ (ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ) ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» με προϋπολογισμό, χωρίς Φ.Π.Α., 746.964,29 ευρώ.

Η προκήρυξη δημοσιεύεται στη Διαύγεια την Πέμπτη 02-03-2017, στις 15:44:50, και δίνεται ως καταληκτική ημερομηνία Υποβολής Προσφορών η 06-03-2017, στις 10:00:00. Ουσιαστικά δηλαδή μια εταιρεία θα έπρεπε να υποβάλει την προσφορά μέσα σε λιγότερο από 24 εργάσιμες ώρες.

Στις 6 Μαρτίου ορίζεται η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών και τέσσερις μέρες μετά η αναπληρώτρια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο, επικυρώνει την εισήγηση της επιτροπής και αναδεικνύει ως προσωρινούς αναδόχους τους Hellenic Catering SA και Aφοί Κομπατσιάρη Α.Ε. και τους καλεί να υποβάλουν, εντός προθεσμίας τριών ημερών από την ηλεκτρονική σχετική ειδοποίηση, όλα τα δικαιολογητικά."


http://www.thessnews.gr/article/29135/oi-exaggelies-eginan%E2%80%A6-apeytheias-anathesi

Εψαξα και κατάφερα να βρώ τον διαγωνισμό μόνο ως καταχώρηση στο
http://www.eprocurement.gov.gr και επιβεβαίωσα τα ποσά και τις ημερομηνίες του thessnews. ¨Ομως το συνημμένο αρχείο εκει δεν περιείχε τη σύμβαση αλλά ούτε και τον διαγωνισμό.

Να διευκρινίσω εδώ οτι δεν υιοθετώ σε καμμία περίπτωση υπόνοιες για απευθείας ανάθεση καθώς αυτές δεν προκύπτουν άμεσα τουλάχιστον ακόμα και απο τις περίεργες ημερομηνίες και το μικρό διάστημα που κράτησε ο διαγωνισμός.

Πρώτη παρατήρηση τα 2.5 ευρώ ανα γεύμα είναι υποδιπλάσια απο το κόστος για τα γεύματα των προσφύγων μεταναστών που σε κάποια κέντρα έφτασαν να κοστίζουν μέχρι και 7.18 ευρώ ανα άτομο.

Η δεύτερη παρατήρηση είναι , ότι όσο κι αν προσπάθησα ουτε τη συγκεκριμένη προκήρυξη ουτε τις συμβάσεις κατάφερα να εντοπίσω στο Διαύγεια.

Για του λόγου το αληθές δείτε τι εμφανίζει η αναζήτηση με το ΑΦΜ του ενός απο τους 2 που κέρδισαν τον διαγωνισμό.

Υποτίθεται βέβαια οτι όλα τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν τις συμβάσεις που συνάπτουν στο diavgeia..

Λόλα να ενα γεύμα λοιπόν ή Λόλα που είναι οι συμβασεις για τα γεύματα οεο;
Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης. 
Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης. 
 Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail