Μοναστήρι (Μπίτολα): Διαμαρτυρία κατά της αλλαγής του ονόματος και του Συντάγματος

"Ειρηνική διαδήλωση στη Μπίτολα κατά της αλλαγής του ονόματος και του Συντάγματος"

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Με το σύνθημα «Φθάνει με τα Κόμματα, όλοι για τη Μακεδονία!» άρχισε διαμαρτυρία πολιτών στην πόλη του Μοναστηριού ή Μπίτολα, όπως την αποκαλούν οι Σκοπιανοί. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Οι διαμαρτυρόμενοι σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκδήλωσαν την αντίθεσή τους σε τέσσερα θέματα της πολιτικής της κυβέρνησης.

Στην αλλαγή του ονόματος της χώρας, στο νόμο για τη διγλωσσία σε όλη την επικράτεια, στην αλλαγή του Συντάγματος σε σχέση με το όνομα του κράτους και στη συμφωνία με τη Βουλγαρία.

Η συντονιστική επιτροπή των διαμαρτυρομένων τόνισε ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε αυθόρμητα από τα κοινωνικά δίκτυα τις δύο προηγούμενες ημέρες και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα κόμμα πίσω από αυτούς, «γιατί όλοι είμαστε για την πατρίδα ».

Μετά τα Σκόπια, το Μοναστήρι είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη όπου διοργανώνεται ειρηνική διαμαρτυρία για την πολιτική της κυβέρνησης στα εξωτερικά θέματα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες κάθε Κυριακή μεσημέρι.

Σημείωση: Χαρακτηριστικό των διαμαρτυριών των Σκοπιανών, τόσο στα Σκόπια, όσο και στο Μοναστήρι, είναι ο πάρα πολύ μικρός των διαδηλωτών, γύρω στα 20 άτομα.
(Στοιχεία από sitel.com.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...