Όταν η Περιστέρα έγινε Μπέτυ και τραγούδησε Βοσκόπουλο

pixel2013 / pixabay
του Στρατή Μαζίδη

Περιστέρα τη μάθαμε, σε Μπέτυ εξελίχθηκε. Σιωπηλή τη γνωρίσαμε, σε πολιτικό πρόσωπο που παραχωρεί συνεντεύξεις μεταμορφώθηκε. Κακόγουστη στο Πεκίνο την είδαμε, φινετσάτη με την Μακρόν την παρατηρήσαμε.

Η εξέλιξη της πρωθυπουργικής συντρόφου αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το πως λαδώνει το έντερο και ξεχνιούνται οι ιδεολογίες, όταν ο πισινός σου αρχίσει να αρέσκεται στα νέα του καθίσματα.

Και κάπου εδώ καταλαβαίνει κάποιος ότι όλα είναι ατμός όπως έλεγε και ο Βέγγος. Ποια αριστερά, επαναστατικότητα και κουραφέξαλα; Εδώ υπάρχουν ταξίδια, επισκέψεις, δεξιώσεις, τιμές και χλιδή που δε βλέπαμε ούτε στον ύπνο μας.

Τα ονειρεύτηκε ποτέ αυτά η κ. Μπαζιάνα της ριζοσπαστικής αριστεράς; Λογικά μόνο ως εφιαλτές αφού ιδεολογικά ήταν πάντα απέναντι. Όταν τα έζησε όμως, όπως και οι λοιποί σύντροφοι γλυκάθηκε.

Ακόμη κι η διακριτική Περιστέρα, έγινε Μπέτυ τραγουδώντας Βοσκόπουλο:

Πριν χαθεί το όνειρό μας και ξαναβραδιάσουμε
Άσε με να σ' αγαπάω (εξουσία) κι όπου φτάσουμε
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail