Οι ΗΠΑ αδειάζουν τους Κούρδους - Αμερικανίδα αν. Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Δικαιολογημένη η επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν, έχει υποστεί πολλά!

NATO Deputy Secretary General Rose Gottemoeller (Sabah File Photo)

Freepen.gr - Η αναπληρωτής γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, Rose Gottemoeller έφθασε τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Αγκυρα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής της, σύμφωνα με διπλωματική πηγή όπως αναφέρει η dailysabah.com.

Η Rose Gottemoeller επρόκειτο πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ahmet Yıldız, τον υφυπουργό του υπουργείου Ümit Yalçın και τον αναπληρωτή υφυπουργό κ. Kaan Esener, αναφέρει η πηγή που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω περιορισμών στην ομιλία στα ΜΜΕ.

Πριν από τη συνάντησή της στο Υπουργείο Εξωτερικών, η Gottemoeller κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ενώ στη συνέχεια παρέστη στο Κέντρο Αριστείας του ΝΑΤΟ για την άμυνα κατά της τρομοκρατίας.

Την Τρίτη, η Gottemoeller αναμενόταν να επισκεφθεί το 3ο Στρατιωτικό Σώμα και την Πολυεθνική Κοινή Διοίκηση του Κέντρου Πολέμου και να πραγματοποιήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Η επίσκεψη της Gottemoeller έρχεται εν μέσω της επιχείρησης του "κλάδου ελιάς" της Τουρκίας εναντίον των ένοπλων ομάδων που συνδέονται με το ΡΚΚ στη Afrin της Συρίας που άρχισε το Σάββατο. Σε μια συνέντευξη την Κυριακή στην Daily Sabah, η Gottemoeller δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι αλληλέγγυο με την Τουρκία και αναγνωρίζει τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τις "φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις" που υπέστη η χώρα που οδήγησαν στην στρατιωτική επιχείρηση!

Είπε ότι οι συζητήσεις συνομιλιών αυτής της εβδομάδας με μέλη της τουρκικής κυβέρνησης και στρατού θα έχουν ως κεντρικό ζήτημα ένα "πιο απαιτητικό περιβάλλον ασφάλειας", συμπεριλαμβανομένης της «βίας και αναταραχής στην περιοχή και της σοβαρής απειλής της τρομοκρατίας».

Κοντολογίς οι ΗΠΑ όχι μόνο άφησαν τους Κούρδους της Αφρίν στην τύχη τους αλλά δια της Αμερικανίδας αξιωματούχου του ΝΑΤΟ τους άδειασαν μεγαλοπρεπώς μιλώντας για τρομοκράτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail