Σκοπιανό: Με αυτόν πάμε για να διαπραγματευθούμε;

του Μιχάλη Χαιρετάκη

22 Ιανουαρίου 2013. Στο περιθώριο της ομιλίας του Τσίπρα ο σκοπιανός Cvetin Chilimanov καταφέρνει να του πάρει μια μίνι συνέντευξη την οποία ανεβάζει στη συνέχεια στο youtube. Η συνέντευξη παρά τον κακό ήχο είναι εξόχως αποκαλυπτική για τη φιλοσοφία του Αλέξη Τσίπρα και του Σύριζα. Η μετάφραση έγινε απο την απομαγνητοφώνηση που παρατίθεται στα Αγγλικά κάτω απο το βίντεο.

"Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται ότι δεν καταλαβαίνει το ζήτημα των δικαιωμάτων των "Μακεδόνων" στην Ελλάδα

-Οι Τούρκοι δεν έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται Τούρκοι, οι Τσάμηδες δεν έχουν το δικαίωμα να αποκαλούν τους εαυτους τους Αλβανούς και οι "Μακεδόνες" κατ 'επέκταση, στην Ελλάδα και στη "Μακεδονία". Είναι Έλληνες πολίτες σαν εσένα.

- Είναι Έλληνες πολίτες;

Ναι, υπάρχουν Τούρκοι που ζουν στην Ελλάδα, υπάρχουν Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα και υπάρχουν "Μακεδόνες" που ζουν στην Ελλάδα.

- Υπάρχουν "Μακεδόνες" που ζουν στην Ελλάδα;

Ακριβώς, οι "Μακεδόνες" σαν κι εμένα. Δεν έχετε ακούσει για αυτό;

Κάποιος προσθέτει 'Σκόπια'

Με καταλαβαίνει, καταλαβαίνει.

- Ναι, αλλά είναι πιο περίπλοκο, δεν είναι το ίδιο. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα. Δεν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ... Δεν ... Δεν είμαι σίγουρος αν αισθάνονται Μακεδονες (!!!)

Αναφέρατε τον πόλεμο. Αγωνίζονταν στον πόλεμο, γνωρίζετε την ιστορία αυτού του γεγονότος.

- Ναι, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να καταλάβετε ότι είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσετε, να ζήσουμε ειρηνικά μαζί εάν διατηρήσουμε αυτές τις διαφορές. Φυσικά, πιστεύουμε ότι το κόμμα μας είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που πιστεύει και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση για να λύσει το ζήτημα του ονόματος ...

Θα συνεχίσετε να ασκείτε βέτο στη Μακεδονία;

- ... προς την κατεύθυνση μιας γεωγραφικής αναφοράς, αλλά ταυτόχρονα νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι κάποιος αποφασίζει στη Μακε ... στην ΠΓΔΜ και το ίδιο στην Ελλάδα να προσπαθήσει να δημιουργήσει διαφορές και εθνικιστικές επινοήσεις."

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail