Πώς πιαστήκαμε σαν τα ποντίκια στη φάκα των Σκοπιανών για τη Μακεδονία

RonnyK - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια φαίνεται ότι βρισκόμαστε ενώπιον σημαντικών εξελίξεων όσον αφορά το Σκοπιανό. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η δήθεν μεταστροφή - όψιμη μετριοπάθεια των Σκοπιανών και ο δεύτερος ότι η ελληνική πλευρά διέβλεψε...ευκαιρία να λυθεί το ζήτημα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Οι Σκοπιανοί επί Νικόλα Γκρουέφσκι έκαναν κάτι πάρα πολύ έξυπνο. Ψευτομακεδόνισαν σε ρυθμό υπερβολής. Αγάλματα, ονόματα δρόμων, πλατειών και αεροδρομίων, επιδότηση καλλιτεχνικών παραγωγών κ.ο.κ. 

Την ώρα που εμείς μιλούσαμε για κιτσαριό, οι Σκοπιανοί έχτισαν μια δεκαετία υπερβολής (2006-2016) ώστε μετά τον Γκρουέφσκι, να εμφανιστεί - και καλά - ένας μετριοπαθής κι υποτίθεται φιλοαλβανός, Ζόραν Ζάεφ που θα ξηλώσει μερικά αγάλματα, θα αλλάξει ορισμένα ονόματα παρουσιάζοντας το τίποτα ως υπόχωρηση.

Κάτι σαν την κοροϊδία με τη σημαία, όταν είχαν τον Ηλιο της Βεργίνας και την άλλαξαν με τη σημερινή, η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια παραλλαγή του.

Το βασικό όμως είναι ένα. Το όνομα και σε αυτό δεν κάνουν πίσω. Η δε οποιαδήποτε ονομασία περιέχει τον όρο "Μακεδονία" είναι φανερό ότι στο τέλος θα μείνει σκέτο-νέτο το τελευταίο.

Σε κάθε περίπτωση, αν οι Σκοπιανοί αισθάνονται Μακεδόνες, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αύριο το πρωί δηλώνουν την επιθυμία τους να ενταχθούν στην ελληνική επικράτεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail