Ακραίοι ψευτομακεδόνες που ονειρεύονται τη Θεσσαλονίκη δε σηκώνουν κουβέντα για το όνομα και ζητούν τερματισμό των συνομιλιών

Freepen.gr - Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση βλέπει ευκαιρίες να κλείσει το Σκοπιανό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 συζητώντας τη Μακεδονία, υπάρχουν Σκοπιανοί που δε συζητούν καν το ενδεχόμενο να λέγονται πχ νεομακεδόνες, ανωμακεδόνες κτλ.

Συγκεκριμένα η εθνικιστική οργάνωση «Μακεδονική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (MHRMI) που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά ξεκίνησε καμπάνια για να τερματιστούν οι συνομιλίες με την Ελλάδα για την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου.

Με βασικό σύνθημα: "Το όνομά μας είναι η ''Μακεδονία"” το MHRMI συλλέγει υπογραφές ενώ παράλληλα τοποθέτησε γιγαντοαφίσες σε κεντρικά σημεία της πόλης των Σκοπίων που γράφουν: «Μην ξεγελιέστε από τους όρους"διεθνείς", "διμερή" και "συνταγματική". Εάν το όνομα της "Μακεδονίας" αλλάξει για οποιαδήποτε χρήση, θα αλλάξει παντού και για πάντα». Και σε άλλο σημείο: «Θέλετε να αποκαλείστε "Nεομακεδόνες", "Βορειομακεδόνες", "Σκοπιανοί", "Βαρντατσιώτες" ή απλά "Μακεδόνες";»



Το MHRMI, επιτίθεται κατά της κυβέρνησης Ζάεφ ζητώντας τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, τις οποίες χαρακτηρίζει «ρατσιστικές και αντι-''μακεδονικές''».

«Αυτό που προειδοποιήσαμε επανειλημμένα τώρα ανακοινώνεται δημόσια πως το όνομα, η ταυτότητα, η γλώσσα και η ιστορία μας αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων για να ικανοποιηθούν οι καταπιεστές μας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του MHRMI.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είναι άκρως επιθετική απέναντι στην Ελλάδα ενώ στην ιστοσελίδα της υπάρχει αλυτρωτικός προσανατολισμός όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και από το κεντρικό banner.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail