Πλήρης κινητοποίηση της Ρωσικής Πολεμικής Μηχανής - Επίκειται η απειλή;

Freepen.gr - Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι έχει ξεκινήσει ένα εκτενέστατο στρατιωτικό γυμνάσιο που περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη των τροχοφόρων εκτοξευτών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων σε ολόκληρη τη χώρα, σημειώνει το zerohedge.com.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, τα τρυπάνια θα περιλαμβάνουν "πυραυλικά συντάγματα οπλισμένα με κινητά συστήματα Topol-M και Yars". Το Topol-M έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύσει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλλιο (ICBM) με μία απλή πυρηνική κεφαλή πυροδότησης 550 kT. Το μέγιστο εύρος του ICBM είναι 6.500 μίλια, του οποίου την κινητή μονάδα εκτόξευσης είναι εξαιρετικά δύσκολο για το ΝΑΤΟ να παρακολουθεί.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν ήταν συγκεκριμένο σχετικά με την κατά προσέγγιση θέση των εκτοξευτών πυραύλων. Δήλωσε, ωστόσο, ότι "τα πυραυλικά στρατεύματα εξοπλισμένα με κινητά συστήματα Topol-M και Yars ξεκινούν εντατικές δράσεις ελιγμών σε περιοχές που βρίσκονται από περιοχές του Ιβάνοβο έως το Ιρκούτσκ".

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/20180116_russ1.png
Σύμφωνα με την ABC News, αυτοί οι τύποι πυρηνικών ICBMs τοποθετούνται σε βαρέα οχήματα παντός εδάφους, καθιστώντας πιο δύσκολο για έναν εχθρό να τα εντοπίσει.

Περαιτέρω, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «οι ενέργειες γίνονται μέρα και νύχτα. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης σε συνθήκες μάχης, τα πληρώματα θα εξασκήσουν στη λήψη θέσεων πεδίου, τη διεξαγωγή πορείας, την αλλαγή θέσεων. Οι μονάδες αντι-σαμποτάζ θα ασκηθούν στην ανίχνευση, την παρεμπόδιση και την εξάλειψη των δυνάμεων του εχθρού".

Στην περιοχή του Βόλγα, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι "έχουν ξεκινήσει επίσης ολοκληρωμένες πρακτικές ασκήσεις με μοτοσυκλέτες, δεξαμενόπλοια, πυροβολικά, πυραύλους, αεράμυνα και μονάδες μηχανικής".

Ακριβώς πάνω από τις περιοχές Ivanovo στο Ιρκούτσκ, το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι «εκπαιδεύει τα πληρώματα των ελικοπτέρων Ka-27 Helix βόρειου στόλου για την εξεύρεση υποβρυχίων στη θάλασσα του Μπάρεντς».

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/20180116_russ4.png
Καθώς ο κόσμος εισέρχεται στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, φαίνεται ότι οι Ρώσοι προετοιμάζονται για μια απειλή με τη συνέχιση των τακτικών στρατιωτικών ασκήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η μία ερώτηση που θέτει το zerohedge: Είναι η απειλή επικείμενη;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail