Τα ερωτήματα παραμένουν για τη φορολοταρία

Donations_are_appreciated / pixabay
Του Μιχάλη Χαιρετάκη

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικων (!!!), δηλαδή κανείς επώνυμα στην ουσία,διαβεβαιώνουν ότι η διαδικασία της φορολοταρίας είναι αδιάβλητη, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ποτάμι»

http://www.kathimerini.gr/942300/article/epikairothta/ellada/adiavlhth-h-foro-lotaria-diavevaiwnoyn-kykloi-toy-ypoik

Τα γεγονότα όμως δημιουργούν απορίες και ερωτήματα που παραμένουν:

1. Στις 30 του Νοεμβρίου έγινε, όπως βλέπουμε στο Διαύγεια η απευθείας ανάθεση με το χαρακτηρισμό "ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ" του σχεδιασμού, υλοποίηση, διαχείση και λειτουργία εφαρμογής λογισμικού ηλεκτρονικής κληρωτίδας.

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%9A%CE%96%CE%93%CE%97-%CE%A7%CE%99%CE%95

2. Την ίδια μερα έγινε όπως φαίνεται , η υλοποίηση, οι έλεγχοι, η παράδοση και η εκτέλεση της πρώτης ηλεκτρονικής κλήρωσης (!!!). Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στη χώρα που η χελώνα θεωρείται ένα απο τα ταχύτερα ζώα για τους ρυθμούς της δημόσιας διοίκησης.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1300394/tuxeroi-laxnoi-forolotarias-lotarias-apodeikseon-dimosia-klirosi-upourgeio-oikonomikon-ypoik-aade-lotaria-forolotaria


3. Η πρώτη κλήρωση για τις πληρωμές με κάρτες για το μήνα Οκτώβριο, η φορολοταρία, με ενα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα φαίνεται να μην ακολουθεί τον νόμο του Benford για την τυχαιότητα. Με άλλα λόγια οι αριθμοί που κληρώθηκαν δείχνουν με πρώτη ματιά, να μην είναι και τόσο τυχαίοι. 

 
Προφανώς όμως κάνω λάθος και πρόλαβαν σε μια μέρα να κάνουν τους απαραίτητους και χρονοβόρους ελέγχους ωστε να επιβεβαιωθεί οτι το αποτέλεσμα ειναι τυχαίο. Φαντάζομαι έδωσαν και το απαραίτητο έγγραφο με τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου, στην παράδοση του έργου, πρίν γίνει η πρώτη κλήρωση, που πιστοποιούσε αυτό το γεγονός, ωστε το υπουργείο να είναι κατοχυρωμένο αν κάποιοι προσφύγουν στη δικαιοσύνη για ακύρωση της κλήρωσης και αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνων.

4. Οι αριθμοί κληρώσεων του ΚΙΝΟ δεν έχουν καμμία σχέση ούτε σε ποσότητα ούτε σε ποιότητα με τους αριθμούς της φορολοταρίας.

5. Η πρώτη κλήρωση έγινε στις 30 Νοεμβρίου οι επόμενες έγιναν όλες μαζί στις 24 Δεκεμβρίου. Ποιος είναι άραγε ο λόγος της μεγάλης χρονικής απόστασης της πρώτης απο τη δεύτερη κλήρωση;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail