Αμυντική συνεργασία συζητούν Ερντογάν και Μακρόν στο Παρίσι. Ακούνε Αθήνα και Λευκωσία;

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 4 Ιανουαρίου ότι η επικείμενη επίσκεψή του στη Γαλλία αποσκοπεί στη βελτίωση των διμερών σχέσεων αναφέρει η hurriyetdailynews.com.

Σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό LCI πριν από την μονοήμερη επίσκεψή του στο Παρίσι, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και η Γαλλία θα "κάνουν σημαντικά βήματα" στην οικονομία και την πολιτική.

"Η Γαλλία και η Τουρκία έχουν πολλά σημαντικά βήματα για να πάρουν πολιτικά, στρατηγικά και οικονομικά", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Erdoğan, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι στις 5 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι η σχέση του με την Macron είχε "ένα καλό ξεκίνημα".

"Θα πραγματοποιήσω την πρώτη μου επίσκεψη στην Ευρώπη [από τις αρχές του 2018] για να συναντήσω το φίλο μου Εμμανουήλ Μακρόν", δήλωσε ο Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες έχουν ήδη συναντηθεί σε διεθνείς συνόδους κορυφής, αλλά η Παρασκευή σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν στο Παρίσι από την εκλογή του Γάλλου προέδρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι είχε «εξαιρετικές» επαφές με πρώην Γάλλους Προέδρους, μεταξύ των οποίων ο Ζακ Σιράκ και ο Νικολά Σαρκοζί, κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων που ήταν στην εξουσία.

"Τώρα με τον κ. Macron, βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή. Είχαμε μια καλή αρχή με τον κ. Macron όταν πρόκειται για περιφερειακά και διμερή ζητήματα", ανέφερε ο Erdoğan.

"Τα βήματα που έχουμε πάρει μέχρι τώρα με τον κ. Macron είναι όλα προς τη σωστή κατεύθυνση και έχω πολλές ελπίδες στον κ. Macron, ειδικά καθώς έχουμε τριμερή συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, " αυτός πρόσθεσε.

Δε θα πρέπει όμως να αποκλεισθεί ότι στο τραπέζι της συζήτησης θα τέθουν και τα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου.

Άραγε ακούνε Αθήνα και Λευκωσία; Διότι και το 1921 με τα ταξίματα, η Τουρκία κατάφερε και πήρε με το μέρος της τη Γαλλία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail