Οι Αλβανοί βλέπουν εξομάλυνση των σχέσεων Αλβανίας- Ελλάδας

ErvinGjata - pixabay
Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Η κυβέρνηση της Αθήνας έχει δώσει τα πρώτα σημάδια για τον άκρως αμφισβητούμενο νόμο της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία ο οποίος θα ανακληθεί σύντομα.

Ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αποκάλεσε αυτόν τον νόμο ως ανόητο, ενώ μέχρι χθες ο νότιος γείτονάς μας τον κρατούσε ως ‘ιερό’.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αισθάνονται οι Αλβανοί είναι η εμπόλεμη κατάσταση η οποία δεν έχει καταργηθεί επίσημα, η Ελλάδα σίγουρα θα απαντήσει. Και δεν μπορεί να υπάρξει επίσημο εμπόδιο ή επίσημη υποψία ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου. Είναι μια ιστορική ανοησία και πρέπει να τελειώνουμε μαζί της», δήλωσε ο Κοτζιάς σε συνέντευξή στην ελληνική Ρίαλ Νιουζ.

Η αντίδραση αυτή φαίνεται να έρχεται ως αποζημίωση από την επίσημη απόφαση των Τιράνων για τα νεκροταφεία των Ελλήνων στρατιωτών και προφανώς από την απονομή της αλβανικής ιθαγένειας από τον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα στον Αρχιεπίσκοπο (Αναστάσιο) Γιαννουλάτο.

Και αυτή η νέα εποχή σχέσεων μεταξύ των γειτόνων ήρθε με τα λόγια του Κοτζιά που είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες για τη βελτίωση των αλβανο-ελληνικών σχέσεων και τη χρησιμότητά τους.

Ωστόσο, ένα σημαντικό ζήτημα παραμένει και αυτό είναι η Ναυτική Συμφωνία, για την οποία ο επικεφαλής της διπλωματίας της Αθήνας αρκέστηκε να πει «θα δούμε», έτσι κάτι αναμένεται για την αμφιλεγόμενη συμφωνία, αλλά θα δούμε εάν υπάρχει κάτι και για το ζήτημα των τσάμηδων σε αυτή τη νέα σεζόν του «μήνα του μέλιτος», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

(Στοιχεία από tesheshi.com)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...