Η εικονική πραγματικότητα του Αλέξη Τσίπρα


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Την ώρα που περνάει ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο, απο αυτά που θα καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο, με περισσό θράσσος μας λέει οτι έμειναν μόνο 7 μήνες για να βγούμε απο τα μνημόνια.

Και μετα; Θα σταματήσουν οι κατασχέσεις των κατοικιών; Θα σταματήσει η φτώχεια; Θα σταματήσει η εξαθλίωση; Θα σταματήσουν οι ¨Ελληνες να μεταναστεύουν; Θα σταματήσουμε να πληρώνουμε δόσεις;

Οχι βέβαια. Απλά δε θα χρειάζεται πια, γιατί όλα αυτά θα έχουν γίνει νόμοι του κράτους και δε θα χρειάζεται οι πιστωτές να μας πιέζουν γι αυτά που θα γίνονται πλέον απο μόνα τους.

Την ίδια ώρα θα συνεχίζονται οι κατασχέσεις της ιδιωτικής περιουσίας που θα εκπλειστηριαζεται σε τιμές αγοράς ενώ θα φορολογείται με εικονικής πραγματικότητας "αντικειμενικές"

Απο την Wall Street Journal πήρα ένα ωραίο διάγραμμα με το τι έχουμε να πληρώσουμε μέχρι το 2060 και σας το πέρασα αναλυτικά σε εναν πίνακα, με τα ποσά των δόσεων απο τώρα μέχρι και το 2060. Το συνολικό ποσό μέχρι τώρα είναι 283,566,208,825 ευρώ, αλλά μη βάζετε το χέρι σας στη φωτιά οτι μέχρι τότε θα έχει μείνει μόνο τόσο και δε θα έχουν προστεθεί μερικές ακόμα εκατοντάδες δις απο δάνεια που θα χρειαστεί να πάρει ακόμα.

Προσέξτε. Αυτό το ποσό θα πρέπει η χώρα να το αποπληρώσει σχεδόν αποκλειστικά απο φόρους, μια και θα έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας περιουσίας.

Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.
Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail