Υπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να μας σκοτώσει κατά χιλιάδες"

Freepen.gr - Οι Βρετανοί ξυπνούν για να διαβάσουν τον ακόλουθο τίτλο με την αχαλίνωτη ανησυχία τους στην εφημερίδα Telegraph σήμερα: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να μας σκοτώσει κατά χιλιάδες»: Ο υπουργός Άμυνας προειδοποιεί ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικά ατυχήματα με παγιδεύοντας κρίσιμα ενεργειακά αποθέματα» αναφέρει το zerohedge.com.

Ο νεόκοπος υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκάβιν Ουίλιαμσον χτυπά ήδη τα τύμπανα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου προσπαθώντας παράλληλα να επεκτείνει τον αμυντικό προϋπολογισμό της Βρετανίας, υποστηρίζοντας ότι έρχεται μια νέα «ρωσική εισβολή». Σε συνέντευξή του στην Telegraph, ο Williamson προειδοποίησε ότι η Ρωσία επιδιώκει ενεργά να επιφέρει την οικονομική κατάρρευση της Βρετανίας, επιτίθεται στην υποδομή της, με την οποία δήλωσε ότι θα προκαλέσει «χιλιάδες και χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους». Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι αξιωματούχοι έσπευσαν γρήγορα να μιλήσουν για ένα σενάριο άξιο του Monty Python".


Ο Williamson, θεωρούμενος από πολλούς ως πιθανός διάδοχος του πρωθυπουργού Theresa May, περιέγραψε τη «ρωσική απειλή» ως πιο λεπτή από μια απλή συμβατική στρατιωτική εισβολή, λέγοντας ότι «Το σχέδιο για τους Ρώσους δε θα είναι για να εμφανιστούν στο νότιο κόλπο στο Scarborough, και έξω από το Brighton Beach. " Αντ 'αυτού, εξήγησε "την πραγματική απειλή" ως όρος ενός σεναρίου ηλεκτρονικού πολέμου ικανού "να δημιουργήσει ολικό χάος μέσα στη χώρα".

Δήλωσε στην Telegraph:

"Αυτό που [οι Ρώσοι] κοιτάζουν να κάνουν είναι ότι πρόκειται να σκεφτούν πώς μπορεί να προκαλέσουν τόσο πολύ πόνο στη Βρετανία;" Βλάπτουν την οικονομία της, σπάζουν την υποδομή της, προκαλούν χιλιάδες και χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους, αλλά στην πραγματικότητα έχουν ένα στοιχείο δημιουργίας συνολικού χάους μέσα στη χώρα".

Και τα αποδεικτικά στοιχεία του Ουίλιαμσον για αυτές τις εντυπωσιακές αξιώσεις μιας επικείμενης επίθεσης είαι τα

εξής: «Γιατί  συνεχίζουν να φωτογραφίζουν και να κοιτάζουν τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, γιατί εξετάζουν τις διασυνδέσεις που φέρνουν τόση ηλεκτρική ενέργεια και τόση ενέργεια στη χώρα μας» και είπε περαιτέρω, «Εάν φανταστείτε το εσωτερικό και το βιομηχανικό χάος που αυτό θα προκαλούσε στην πραγματικότητα. Αυτό που θα έκαναν είναι να προκαλέσουν το χάος και στη συνέχεια να επιστρέψουν ".

Για να τονίσει ότι στο μυαλό του δεν αντιλαμβάνεται την απειλή μιας ρωσικής προκλητικής αποκάλυψης μακριά από το μεσοπρόθεσμο ή μακρινό μέλλον ούτε προχωρώντας σε υπερβολή ή σε κάποιο φανταστικό σενάριο πολέμου, πρόσθεσε: "Αυτή είναι η πραγματική απειλή που πιστεύω ότι η χώρα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail