Καταργούν τους βαθμούς στα Γυμνάσια: Στη θέση τους Α, Β και Γ

Αναδημοσίευση από: parapolitika.gr

Άλλη μια αλλαγή στον χώρο της παιδείας σχεδιάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του τους βαθμούς στα Γυμνάσια.

Έτσι, αντί της 20βαθμης κλίμακας, το σχέδιο του ΙΕΠ προβλέπει αφενός περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών (σχεδόν καλός, καλός, πολύ καλός, άριστος) και αφετέρου τη χρήση του Α, Β και Γ όπως, δηλαδή, συμβαίνει στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. 

Στόχος του ιντιστούτου, σύμφωνα με τα «Νέα», είναι να περιορίσουν τη βαθμολογική πίεση στο γυμνάσιο και τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά προκειμένου να δοκιμαστεί, αν και εκπαιδευτικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους, τονίζοντας ότι δεν έχουν πάντα γνώση της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, στοιχείο απαραίτητο για την περιγραφική αξιολόγηση.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...