Ελλάδα-Τουρκία, πορείες αντίθετες

Αναδημοσίευση από: hellenicsunrise2.blogspot.gr

Greek Spirit

Η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα για επιβίωση, δεν έχει κανένα ειδικό γεωπολιτκό βάρος, πρόκειται για ενα διαλυμένο κράτος το οποίο σε πρώτη ματιά ξεγελάει όπως η Βόρεια Κορέα και η πρωτευούσα της Πιονγκγιάνγκ η οποία είναι μια πόλη φάντασμα αλλά με υποδομές, κτίρια και λεωφόρους που παραπλανούν τον παρατηρητή.

Η διαδικασία καταστροφής της Ελλάδας άρχισε μετά τον εμφύλιο πόλεμο όταν σταδιακά καταργήθηκε η αστική τάξη, η τάξη η οποία δεν εκανε την διαφορά με τα υψηλότερα εισοδήματα της αλλά με την υψηλότερη μόρφωση της. Η αστυφιλία, δηλαδή η εσωτερική μετανάστευση των χωρικων στις πόλεις και η πίεση που άσκησαν στην προυπάρχουσα αστική τάξη,αποτέλεσε την αρχή του τέλους .

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τον "απλό" λαό, τα δήθεν χαρίσματα του, τη σοφία του, την εργατικότητα του, την απλότητα και άλλα. Όλα είναι μπαρούφες και ψέμματα. Οι αγροτικοί πληθυσμοί της Ελλάδας δεν είχαν τίποτα κοινό με τους αγροτικούς πληθυσμούς της Σουηδίας, Γερμανίας, Δανίας, Ολλανδίας, Ιρλανδίας και άλλων βορειοευρωπαϊκών χωρων που μαστίζονταν από την ίδια φτώχεια και ανέχεια που μαστιζονταν οι αγροτικοί πληθυσμοί στην Ελλάδα αλλά κατάφεραν να δραπετεύσουν στις ΗΠΑ όπου και δημιούργησαν την Νέα Ρώμη, την νεα αυτοκρατορία η οποία αποτέλεσε τα πρώτα τρια τέταρτα του εικοστού αιώνα το πρότυπο του Δυτικού πολιτισμού.
Τι σχεση έχουν όμως οι ΗΠΑ και η εξαύλωση της ελληνικής ατικής τάξης απο τις ορδές των αγροτών;

Μετα το τέλος του εμφύλιου πολέμου οι επικυριάρχοι Αμερικάνοι επέβαλαν το δικό τους πολιτιστικό μοντέλο το οποίο υπαγόρευε την ότι όλοι έχουν τις ίδιες ευκαρίες ανεξάρτητα απο την καταγωγή τους και κοινωνική τάξη τους.

Το μοντέλο των ΗΠΑ ήταν καταδικασμένο να αποτύχει στην Ελλάδα διότι η χώρα αυτή βρίσκεται μεταξύ Ανατολής και Δύσης με την πρωτη να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος,όπως η έρημος Σαχάρα στις υποσαχάριες χώρες.

Η Ελλάδα, όπως και όλες οι βαλκανικές χωρες, μετά απο 500 χρόνια οθωμανικής κατοχής είναι δύσκολο να προσαρμοστούν σε οτιδήποτε πρεσβεύει δυτικό πολιτισμό

Μπορεί επιφανειακά να μοιάζουμε με ευρωπαική χώρα, εάν όμως κάποιος αναγκαστεί να ζήσει και να εγασθεί σε αυτή αμέσως θα καταλάβει ότι οι θεσμοί λειτουργούν περισότερο με τρόπο που θα ικανοποιούσε ένα Περσοάραβα παρά ένα Ευρωπαίο.

Οι αγροτικοί πληθυσμοί που εισέβαλαν στα αστικά κέντρα έδωσαν την χαριστική βολή στην αστική τάξη η οποία είχε δημιουργηθεί μετά κόπων και βασάνων απο τα υγιή κομμάτια των μικρασιατών προσφύγων και την αστική ελίτ της '''παλαιάς Ελλαδας'' και που είχε τις ρίζες της στον στενό κύκλο της Βαυαροκρατίας του όθωνα και των κοτζαμπάσσηδων της τουρκοκρατίας που μεταταλάχθηκαν στην επιχειρηματική και πολιτκή ελίτ του απελεύθερου μεταοθωμανικού κράτους.

Οι αγροτικοί πληθυσμοί ηδη απο την γερμανική κατοχή είχαν δώσει δείγματα γραφής όταν μαζί με τους μαυραγορίτες κατέκλεβαν τους αστικούς πληθυσμούς που λιμοκτονούσαν.

Η ελληνική ύπαιθρος αποτέλεσε τον καλύτερο θεματοφύλακα των εθίμων και νοοτροπίας της περιόδου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο κοτζαμπασισμός, η φαυλοκρατία, ο συντηρητισμός, η συντεχνιακή αντίληψη της παραγωγικής διαδικασίας, η τεμπελιά, η κακογουστιά, η προχειρότητα και η έλειψη ικανότητας για βελτίωση των μέσων παραγωγής, η εγκατάλειψη άνευ δεύτερης σκέψης της χειρωνακτικής εργασίας για μια κακοπληρωμένη θέση δίπλα στον κοτζαμπάση, η μιζέρια στην σκέψη και στις σχέσεις με τους γύρω, ο φθόνος, ο "τζαμπαμαγκισμός", ο "εξυπνακισμός", η τάση για μοιχεία, οι έριδες, ο φατριασμός, όλα αυτά μεταλαμπαδεύτηκαν τόσο στην αστική τάξη όσο και στην λειτουργία της κρατικης μηχανής όταν οι αγροτικοί πληθυσμοί κατέκλυσαν τις πόλεις.

Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε το 1981 οπότε και επίσημα και απερίφραστα πλέον η πολιτική ηγεσία ανέδειξε το "λαό'' ως ρυθμιστή .Το δημόσιο διαλύθηκε και οι μορφωμένοι λειτουργοί του προερχόμενοι απο την αστική τάξη εκδιώχθηκαν είτε εξισώθηκαν με τους ΄΄αγροτοκλητήρες'', η βιομηχανία που είχε ιδρυθεί και διευθύνονταν απο αστικές οικογένειες διαλύθηκε με τις συνεχόμενες απεργίες των αγροτικών πληθυσμών που δήθεν δούλευαν ως εργάτες, η χωρα βυθίστηκε μέχρι το 2000 σε ένα βούρκο όπου μοναδικές ενασχολήσεις του πληθυσμού ήταν το ΄΄ξενοπήδημα'', το κλέψιμο και η νυχτερινή ζωή η οποία άρχιζε απο το μεσημέρι και επεκτείνονταν μέχρι το άλλο πρωί.

Στην αντίπερα όχθη, στην Τουρκία, τα πράγματα εξελίχθηκαν με τον ακριβώς αντίστροφο τρόπο.

Μετά τον διωγμό των χριστιανών, Ελλήνων κι Αρμενίων, που ολοκληρώθηκε το 1924, η Τουρκία έμεινε χωρίς αστική τάξη. Οι Τούρκοι, ή καλύτερα οι μουσουλμάνοι, διαχρονικά ασχολούνταν με την γεωργία και δεν ενδιαφέρονταν για το εμπόριο και τις σπουδές. Ο Κεμάλ αναγκάσθηκε να δημιουργησει με παρθενογένεση την τουρκική αστική τάξη επιδοτώντας αξιωματικούς του στρατου για να μετατραπούν σε επιχειρηματίες. Η πρακτική αυτη τελικά απέδωσε αλλά μόνο στις δυτικές επαρχίες. Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, παράλια του Αγαίου και η κοντινή τους ενδοχωρα σημείωσαν βιομηχανική και εμπορική ανάπυτξη η οποία δεν έφτασε ποτέ στις ανατολικές επαρχίες της Ανατολίας.

Στις δυτικές επαρχίες οι πληθυσμοί είχαν ανέκαθεν σχετικά χαλαρές σχέσεις με την θρησκεία και πάρα πόλλοι έιναι Αλεβίτες, ενα δόγμα το οποίο εξ ορισμού είναι ασύγκριτα πιο κοσμικό και χαλαρό απο το σουνιτικό δόγμα στο οποίο πιστεύουν οι μάζες της Ανατολίας.

Το 1970 ανατέλει το αστέρι το Νεσμετίν Ερμπακάν ο οποίος ήταν ο πρώτος εκφραστής των φτωχών μαζων της Ανατολίας. Ο Ερμπακάν ήταν μηχανολόγος με σπουδές σε Τουρκία και Γερμανία αλλά πάντα έμεινε πιστός στις αντιδυτικές και φιλοισλαμικές απόψεις. Ο Ερμπακάν θεωρείται ο μέντορας του Ερντογάν και αποτέλεσε ένα πολιτκό που πάλεψε για τις ιδέες του και αναματρήθηκε με τους κεμαλικούς κατά πρόσωπο Μάλιστα κατάφερε να καταλαβει την θέση του αντιπροεδρου της κυβέρνησης κατα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και εγινε πρωθυπουργός το 1996 υπο την Τανσού Τσιλέρ.

Το 1980 συνελήφθη απο το κεμαλικό καθεστως και φυλακίσθηκε για ένα χρόνο. Ο Ερμπακάν ίδρυσε εταιρία κατασκευής κινητήρων και αποτέλεσε τον πρώτο εκφραστή του πολιτκού ισλάμ το οποίο πρέσβευε την εφαρμογή της θρησκευτικής ηθικης και πρακτικής στην καθημερινή ζωή όπως και στην διαδικασία παραγωγής. Αποτέλεσε επίση τον πρωτο εκφραστή της ιδέας της στήριξης των επιχειρηματιών και βιοτεχνών της Ανατολίας, όραμα που γρήγορα πηρε υπόσταση με την MUSIΑD την ένωση βιομηχάνων και εμπόρων της Ανατολλίας η οποια αποτέλεσε το αντίπλαο δέος της TUSIAD, της αντίστοιχης ένωσης του κεμαλικού οικονμικού και βιομηχανικού κατεστημένου.

Ο Ερμπακαν αποτέλεσε τον πρώτο απο μια σειρά Τουρκων πολιτκών που ενώ ξεκίνησαν απο τις φτωχές επαρχίες της Ανατολίας, σπόυδασαν στις πλούσιες δυτικές αλλά δε θαμπώθηκαν απο αυτές και επέστρεψαν απο εκεί που ξεκίνησαν με στόχο να βοηθήσουν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου πάντα με άξονα τον συντηρητισμό του ισλάμ .

Οι πολιτικοί αυτοί -και όχι μόνο οι ανήκονττες στο πολιτκό ισλάμ αλλα και οι κεμαλικοί- προσπαθησαν για την βιομηχάνιση της Τουρκίας και το κατάφεραν

Στην Ελλάδα είχαμε ακριβώς το αντίθετο. Η πλειοψηφία των πολιτικών δεν ήταν τίποτα άλλο απο τυχοδιώκτες έτοιμους να παραδώσουν γη και ύδωρ αρκεί να είχαν την εξουσία και οι οποίοι θεωρούσαν παντοτε την θρησκευτική πίστη ως αναχρονισμό και εμπόδιο για την ανέλιξη τους.Επίσης αποδύθηκαν με μανία στην αποβιομηχάνιση της Ελλάδας.

Η Τουρκία το 2003 όταν ανέλαβε ο Ερντογάν, βρίσκονταν υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ ως χρεοκοπημένη. Ο Ερντογάν κατάφερε σε δέκα χρόνια όχι απλά να βγάλει την Τουρκία εκτός επιτήρησης αλλά την κατέταξε ως 17η στον κόσμο ως προς το ΑΕΠ της.

Ο Ερντογάν στράφηκε στην Σαουδική Αραβία για οικονομική ενίσχυση. Ο Ερντογάν είναι σουνίτης μουσουλμάνος και σύμφωνα με πολλούς ανήκει στην οργάνωση "Μουσουλανική Αδελφότητα'' οργάνωση η οποία χρηματοδοτείται και διευθύνεται απο τη Σαουδική Αραβία.

Το 2011 ο Ερντογάν αρχίζε τη συνεργασία του με το Κατάρ. Το Κατάρ βρίσκονταν σε σύγκρουση με την Σαουδική Αραβία για τον έλεγχο του Αραβικού κόσμου και προσπαθούσε να ελέγξει τους συμμάχους της. Υπήρχε όμως και ένας άλλος σοβαρότερος λόγος για την συνεργασία Καταρ-Τουρκίας και αυτός ήταν ο αγωγός αερίου Κατάρ-Ιορδανίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας.

 Ο πόλεμος στην Συρία ξέσπασε και συντηρήθηκε απο το Κατάρ προκειμένου να πέσει ο Άσαντ ο οποίος ήταν ο μοναδικός που δεν ήθελε να επιτρέψει τον αγωγό να περασει απο την Συρία.

Η Τουρκία λαμβάνει κάθε χρόνο δεκάδες δις δολαρίων οικονομική βοήθεια απο Κατάρ και Σαουδική Αραβία και μάλιστα τα παρουσιάζει στου προυπολογισμούς της ως "αγνώστου προελεύσεως πλεόνασμα''.

Στη Ελλάδα αντίθετα οι πολιτικοί ζήτησαν βοήθεια και πίστευσαν στην ευρωπαϊκή προοπτική. Οι Έλληνες θεωρήσαμε ότι ο δρόμος για την επιτυχία περνάει απο την άρνηση της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας.Την στιγμή που οι Τούρκοι της φτωχής Ανατολίας δούλευαν μεθοδικά χωρίς να αρνούνται την θρησκευτική και εθνική τους ταυτότητα οι Έλληνες έκαναν ακριβως το αντίΘετο σε μια πρωτοφανή επέιδειξη επαρχιωτικού κομπλεξισμού έναντι των βορειοευρωπαίων.
Ο Ερμπακάν σπούδασε μηχανολόγος και πριν ασχοληθει με την πολιτκή ίδρυσε βιομηχανία κατασκευής κινητήρων, ποιός Έλληνας πολιτικός ίδρυσε κάτι;

Τη δεκατία του 80 η φτωχή Ανατολία εκβιομηχανίζεται ραγδαία εκμεταλεύομενη την διεθνή συγκυρία που ήθελε τις βιομηχανίες της Δύσης να μετακομίζουν στην Ασία όπου το κόστος εργασίας και παραγωγήςείναι χαμηλότερο. Οι Τούρκοι επιχειρηματίες του πολιτικού ισλάμ εφαρμόζουν την κοσμοθεωρία τους στις σχέσεις με το προσωπικό τους, τους εργάτες τους. Οι σχεσεις των Τούρκων εργοδοτών κι εργαζομένων διέπονται απο την ισλαμική ηθική χωρίς την μεσολάβηση συνδικάτων. Οι εργοδότες στηρίζουν τους εργαζόμενους και δεν αθετουν τις συμβατικές του υποχρεωσεις και οι εργαζόμενοι με την σειρά τους εργάζονται αισθανόμενοι ότι ανήκουν σε μια κοινότητα που διέπεται απο σχέσεις που ανάγονται σε κάτι πέρα απο μια οικονομική συναλλαγη προσοφράς και ζήτησης εργασίας αλλά σε μια κοινότητα ανθρώπων που εξυηρετούν την εφαρμογή της θρησκευτική πρακτικής και ηθικής στην καθημερινότητα.

Αντίθετα, στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980 τα συνδικάτα πολεμούν χωρίς λόγο και με λύσα τους εργοδότες οι οποιοι τελικά φέυγουν απο την Ελλάδα ή απλά κλείνουν (Αιγαίο-Goodyear-Nissan κ.α.) και την ίδια περίοδο η ελληνική κοινωνία αποσαθρώνεται απομακρυνόμενη απο την εκκλησία .Οι Έλληνες συρέουν στα ΄΄σκυλάδικα΄΄, κλέβουν το δημόσιο, διαλύουν οικογένειες και προαγουν την αμετρέπεια και τον εκμαυλισμό των πάντων.Οι τίμιοι επιχερηματίες που διατηρούσαν χρηστές σχέσεις με το προσωπικό τους βρίσκονται υπο διωγμό.Χαρακτριστικό παράδειγμα το πρώτο εμπορικό κέντρο στα Βαλκάνια, το ''Μινιόν'' το οποίο καίγεται απο άγνωσοτυς μέχρι σήμερα δράστες.

Πολλοί θα πούνε ότι οι Τούρκοι διέπραξαν εγκλήματα απο κοινού με το Κατάρ στην Συρία κάτι που είναι αλήθεια. Θα ισχυρισθούν ότι η στροφή της Τουρκίας προς την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ οδήγησε στον πόλεμο της Συρίας και θα έχουν δίκαιο κάτι το οποίο θα αποτελέσει το τέλειο επιχείρημα για την δικαίωση των μέχρι σήμερα επιλογών της Ελλάδας για είσοδο στην Ε.Ε.. Ωστοσο και ενώ η Τουρκία εγκλημάτισε εναντίον της Συρίας, η Ελλάδα εγκλημάτισε εναντίον των ίδιων των Ελλήνων.

Το 2012 χάσαμε την ευκαιρία να ζητησουμε βοήθεια απο την Ρωσία όταν ο ΓΑΠ έκανε τα παντα για να διαραγούν οι σχέσεις μας με τη Ρωσία.

Θεωρούμε τον Ερντογάν ως φανατισμένο ισλαμιστή που θέλει τον πόλεμο με την Ελλάδα αλλά τα φαινόμενα απατούν. Ο Ενρτογάν και το πολιτικό ισλάμ πρεσβεύουν την κατάκτηση των γειτόνων και την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με οικονομικά και πολιτισμικά μέσα και όχι με πολεμικά.

Ο Ερντογάν παρόλο που φαίνεται πολεμοχαρής στην πραγματικότητα είναι κάθετα αντίθετος στον πόλεμο.

Ο Ερντογάν το 2013 ήταν ο πρωτος και μοναδικός Τούρκος πολιτικός που ήλθε σε συμφωνια κατάπαυσης του πυρός με τους Κούρδους μετά απο σχεδόν 30 χρόνια πολέμου. Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στους Κούρδους αναγνώριση και αυτονομία, αμνηστεία και άλλα ευεργετήματα με αντάλλαγμα την αφοσίωση των Κούρδων στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι Κουρδοι δέχθηκαν αλλά οι κεμαλικοί αντεδρασαν. Οι κεμαλικοί το 2013 κατείχαν ακόμα πολλές θέσεις στην διακιοσύνη, στον στρατο-αστυνομία, στο δημόσιο. Τον Σεπτέμβριο του 2013 οι κεμαλικοί με αφορμή τα σχέδια Ερντογάν για ανάπλαση του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη ωθούν μεγάλη μερίδα λαού σε διαδηλώσεις.

Στην Τουρκία υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αριστεριστές, ειδικά στις δυτικές επαρχίες και την Πόλη. Η κοσμοθεωρία των αριστεριστών ταιριάζει "γάντι" στους ανατολίτες γείτονές μας οι οποίοι χωρίς σθεναρή καθοδήγηση είναι έτοιμοι να υποκύψουν στον κακό τους εαυτό που ως χαρακτηριστικά έχει το "ραχάτι", το ρίξιμο της ευθύνης σε τρίτους, την συνομοσιολογία, την τεμπελιά. Τα χαρακτηριστικά αυτά διαθέτουν και οι κάτοικοι της Ανατολίας αλλά ο υπερσυντηριτισμός του ισλαμ δεν τα αφηνει να βγουν στην επιφάνεια.

Τους αριστεριστές αυτούς χρησιμοποίησαν οι κεμαλικοί το 2013 για να προκαλέσουν ένα κύμα διαδηλώσεων και ταραχών που απλώθηκε σε όλη την Τουρκία και το φόβισε τόσο τον Ερντογάν πουανγκάσθηκε να σταματήσει τις ειρηνευτικές διεργασίες με τους Κούρδους. Τον Ιαουάριο του 2014 οι Κούρδοι απογοητευμένοι πήραν πάλι τα όπλα.

Οι κεμαλικοί πάντοτε χρησιμοποιούσαν τους αριστεριστές τούρκους για να προκαλέσουν εμ΄ποδια στις προσπαθειες του Ερντογαν για την επιβολή του ποιτκού ισλάμ στο κράτος.Από εκτελέσεις δικαστικών μέχρι τις ταραχές του 2013 κεμαλικοί και αριστεριστές συνεργάζονταν εναντίον του Ερντογάν.

Οι εχθροί του Ερντογάν ελλοχεύουν για την εξουσία όταν αυτός αποβιώσει και ως πρώτο στόχο έχουν τον πόλεμο με την Ελλάδα.

Η απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία ήταν οργανωμένη απο τον Ερντογάν ο οποίος βρήκε την αφορμή για το ξήλωμα του κεμαλικού κατεστημένου υπο το πρόσχημα της καταπολέμησης του κινήματος Γκιουλέν.

Ο Ερντογάν προσπαθεί την υποδούλωση της Ελλάδας με τα κεφάλαια του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.Οι εξαγορες μεγάλων τουρισιτκών υποδομών σε όη την Ελλάδα αποτελούν το προπομπό της οικονομικής υποδούλωσης μας, σχεδιο το οποίο συνεπικουρείται με την απόκτηση αδειας παραμονής χιλιάδων πλούσιων Τούρκων οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα σε Αθήνα και Μακεδονία..

Στην Ανατολία όσοι βιομήχανοι και επιχειρηματίες ανήκουν στον ισλαμικό σύνδεσμο MUSIAD λαμβάνουν ΑΤΟΚΑ δάνεια απο τραπεζες την στιγμή που οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι αποκλεισμένοι απο τον τραπεζικό δανεισμό των έτσι κι αλλιώς χρεοκοπημένων τραπεζων της ψωροκώσταινας.

Η Ελληνική κοινωνία,η ελληνική φυλή, βρίσκεται αε απόλυτη παρακμή. Ακόμα και αυτοί οι Σκοπιανοί με την γραφικότητα των ισχυρισμών τους για το Μακεδονικό ζήτημα, ακόμα κι αυτοί έχουν περισσότερη θέληση και όρεξη για πρόοδο, έστω κάτω απο μια πλαστή ταυτότητα.
Η Τουρκία παρόλο που αντιμετωπίζει κι αυτή προβλήματα υπογεννητικότητας καταφερνει να αυξανεΙ τον πληθυσμό της. Όποιος ζήσει για λίγο στην Τουρκία θα διαπιστώσει πως η δημιουργία οικογένειας είναι η "μόδα" και ότι οι άτεκνοι αντιμετωπίζονται ως απροσάρμοστοι. Στην Ελλάδα αντίθετα εχουμε φθάσει στο σημείο να διώχνουμε οικογένειες απο δημόσιους χώρους προκειμένου να΄ έχουνε την ησυχία τους οι θαμώνες των καφενείων. 

Ειναι πολύ αργά πλέον και η κρίση αντι να διορθώσει τα πράγματα τα κάνει χειρότερα.Η ανέχεια και η έλλειψη ευκαιριών οδηγεί τους Έλληνες στην αύξηση της εγκληματικότητας , στην πορνεία, στον περαιτέρω ενστερνισμό και αποδοχή μηδενιστικών θεωριών, στην αναζήτηση του γρηγορου κέρδους. Οι περίπου μισό εκατομμύριο νέοι που έχουν δραπετεύσει στο εξωτερικό αποτελούν την αστική τάξη που χασαμε.

Βέβαια η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Είμαστε θύματα κάποιου σχεδίου, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά απο την άλλη, γιατι αποδεχόμαστε με τόση ευκολία καθε προσπάθεια εκμαυλισμού;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...