Οι μεταπολεμικές νίκες της Γερμανίας

WikimediaImages - pixabay
Πέτρος Χασάπης (fb)

Παρότι η Γερμανία έχασε δύο παγκοσμίους πολέμους, εντούτοις ουδέποτε απέβαλε την κατακτητική ιδεολογία της και την άποψη περί Άριας Φυλής και κατώτερων ανθρώπων του Νότου. Έτσι μεθοδικά και με υπομονή κατάφερε μεταπολεμικά μερικές νίκες σε βάρος των υπολοίπων κρατών και ιδιαίτερα του Νότου.

Συγκεκριμένα:

1) ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ
Το 1978, ο δυτικογερμανός καγκελάριος Χ. Σμιτ, κατάφερε να συστήσει το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα με την καθιέρωση του ECU και με την εγγύηση της Bundesbank.
Στην ουσία αντικατέστησε το δολάριο με το γερμανικό μάρκο.

2) ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ
Το 1990 ο Κολ «έβαλε στο ύπνο» τους Γάλλους με κάποιες παροχές στον αγροτικό τομέα και προχώρησε στην επανένωση της Γερμανίας. Μια ενιαία και ισχυρή Γερμανία, με τις εθνικιστικές της βλέψεις ξαναζωντάνεψε στην καρδιά της Ευρώπης.

3) ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ
Το 1992 η Γερμανία πέτυχε να υπογραφεί η Συνθήκη του Μάαστριχτ, με την οποία καταργήθηκε η ρήτρα αλληλεγγύης, με την αιτιολογία της μη επιβράβευσης των αποτυχημένων (στις βλέψεις της ήταν ο Νότος).

4) ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΙΚΗ
Έστησε το ευρώ ως ακριβές αντίγραφο του γερμανικού μάρκου και επέβαλε σκληρά μέτρα για τη συμμετοχή των κρατών του Νότου, με δυνατότητα επιβολής προστίμων στις απείθαρχες κυβερνήσεις.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο σήμερα, μιας γιγαντωμένης Γερμανίας, με τον κάθε χθεσινός ή αυριανός Σόϊμπλε να είναι ο φόβος και ο τρόμος της Ευρώπης και ειδικά του Νότου.

Αυτό που μπορεί να κάνει η Ελλάδα, για να αναγκάσει τη Γερμανία να βγει φανερά στον οικονομικό πόλεμο στην Ευρώπη, είναι να διώξει από εδώ το ΔΝΤ και έτσι να αναγκαστεί η ίδια η Γερμανία να επιβάλει τα σκληρά μέτρα και όχι να κρύβεται πίσω από την «μπούργκα» του ΔΝΤ.

Υπάρχει όμως ελληνική κυβέρνηση με ειδικό βάρος να το κάνει αυτό, ή μόνο άνθρωποι που τρελαίνονται στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν την καρέκλα τους;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...