Βίτσας για Τουρκία: Η πολύ επιθετικότητα θα γυρίσει σε βάρος σας!

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9.89 και στον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και το ζήτημα της χορήγησης ασύλου:

Να πάρουμε τα πραγματικά γεγονότα. Κατ’ αρχήν η Πρωτοβάθμια Επιτροπή έκρινε αρνητικά τη χορήγηση ασύλου, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή την έκρινε θετικά. Εμείς εκτιμούμε ότι η υπόθεση, πέρα από τη δικαιοδοτική αρμοδιότητα που έχουν αυτές οι δύο επιτροπές, πρέπει να πάει στο επίπεδο πλέον της Τακτικής Δικαιοσύνης. Έχει ξεκαθαριστεί ήδη ένα θέμα, ότι δεν πρόκειται να εκδοθούν, αυτό είναι ξεκάθαρο. Σε αυτή την κατεύθυνση και με βάση και το Κράτος Δικαίου, θα πρέπει να έχουμε την πιο σαφή απόφαση πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Για προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κύριος Τζανακόπουλος, με πολύ επάρκεια απάντησε σε αυτό το θέμα. Εγώ θα μπορούσα να προσθέσω δύο πράγματα: ότι ανέξοδοι παληκαρισμοί δεν ωφελούν, ούτε κανείς μπορεί να ανησυχήσει απ’ αυτούς και σαν τέτοιο ανέξοδο παληκαρισμό θεωρώ τις δηλώσεις του κυρίου Τσαβούσογλου, ο οποίος θα έπρεπε να είναι και περισσότερο προσεκτικός σε σχέση με τα διαδραματιζόμενα στην περιοχή. Άρα οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίες είναι προς δικαίωση, στην ουσία, όλων των δικών μας αιτιάσεων και απαιτήσεων, θα πρέπει να είναι σεβαστές από όλους. Πολύ περισσότερο για τον κύριο Τσαβούσογλου, έναν άνθρωπο ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και θα έπρεπε να ξέρει, ότι όσον αφορά τις πιθανές επιθετικές απειλές, η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη. Δεν λέμε απλά είμαστε ισχυρή, αλλά είμαστε μια χώρα που έχει πραγματικά ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Θεωρούμε συγχρόνως ότι όλα τα ζητήματα τα οποία έχουν κάτι να συζητηθεί - όχι αυτά που δεν μπορούν να συζητηθούν, όπως είναι οι υποτιθέμενες «γκρίζες ζώνες» που για μας δεν υπάρχουν - λύνονται δια της διπλωματικής οδού και με ειρηνικό τρόπο. Η πολύ επιθετικότητα μερικές φορές βλάπτει και στο τέλος κάνει τον αυτόν ο οποίος φραστικά επιτίθεται, να μένει στο κενό γιατί δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτό που λέει.

Για το αν υπάρχει ανησυχία για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο:

Δεν θα την θέλαμε την ένταση. Είμαστε σαν Ένοπλες Δυνάμεις, σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σαν λαός και βεβαίως σαν κυβέρνηση πάντοτε έτοιμοι.

Χρειαζόμαστε την ειρήνη για να συναναπτυχθούμε με όλες τις χώρες οι οποίες βρισκόμαστε στην ίδια περιοχή αλλά και για να αναπτυχθούμε και εσωτερικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail