Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που καθιστά παράνομη την πληρωμή των ανδρών περισσότερο από τις γυναίκες

Freepen.gr - Μια ευρωπαϊκή χώρα έχει γίνει η πρώτη στον κόσμο που καθιστά παράνομη την πληρωμή των ανδρών περισσότερο από τις γυναίκες αναφέρει η mirror.co.uk.

Συγκεκριμένα, στην Ισλανδία, οι επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 25 άτομα πρέπει τώρα να αποκτήσουν ένα κυβερνητικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την ισότητα των αμοιβών, σύμφωνα με νέους κανόνες που ξεκίνησαν την 1η Ιανουαρίου.

Όσοι αποτυγχάνουν να επιδείξουν ισότητα θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Ο νόμος ανακοινώθηκε στις 8 Μαρτίου στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας το 2017, στο πλαίσιο της προσπάθειας των σκανδιναβικών χωρών να εξαλείψουν το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων έως το 2022.

Η Ισλανδία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 323.000 ανθρώπων, έχει καταταγεί για ένατη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση για την ισότητα των φύλων από το World Economic Forum.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail