Ο «Ιερός Στρατός» του Ερντογάν με πρωτοπαλήκαρα βιαστές κι αποκεφαλιστές παιδιών

Βασίλης Στοϊλόπουλος (fb)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διεθνής Κοινότητα σιωπά υποκριτικά όταν η Τουρκία βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και ιστορικά μνημεία, όπως τώρα στο συριακό Κουρδιστάν.

Η σιωπή αυτή γίνεται όμως συνενοχή όταν όλοι γνωρίζουν από ποιους αποτελείται ο «Ιερός Στρατός» του Ερντογάν που εισέβαλε στη Συρία:

Κατ' αρχάς είναι το δημιούργημα της σκοταδιστικής Σαουδικής Αραβίας και των φιλελεύθερων ΗΠΑ, ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» που εκπροσωπεί τον ριζοσπαστικό σουνιτισμό. Μαζί τους πολεμά και η Nur Al-Din Al-Senki, η οποία έγινε γνωστή όταν το 2016 δημοσίευσε βίντεο με τον αποκεφαλισμό ενός 12χρονου αγοριού.

Στο «τουρκικό ασκέρι» συμμετέχει και η Ahrar Al-Scharkija, μια οργάνωση που έχει αποσπαστεί από το παρακλάδι της Al-Quida στη Συρία, τη Nusra. Πρόκειται για μια παραστρατιωτική ομάδα που έγινε γνωστή όταν ο διοικητής της εμφανίστηκε σε φιλμ βιασμού ενός παιδιού.

Μια άλλη μισθοφορική ομάδα είναι η Dschaisch-Al-Nukhba που απαρτίζεται από πέντε οργανώσεις τζιχαντιστών, ανάμεσα στις οποίες και η Nusra. Επιπλέον, υπό τις διαταγές του Ερντογάν βρίσκονται Τσετσένοι τρομοκράτες, Τουρκμένοι παραστρατιωτικοί καθώς επίσης και τα παραστρατιωτικά, φασιστικά τάγματα των Γκρίζων Λύκων (φωτό δίπλα στα γερμανικά Λέοπαρντ). Άλλοι ονομαστοί «σύμμαχοι» της Τουρκίας είναι και οι εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις Ahrar Al-Scham και Dschaisch Al-Nasr.

Με άλλα λόγια: Οι Κούρδοι μαχητές έχουν απέναντί τους και πάλι το Ισλαμικό Χαλιφάτο, που μέχρι πρότινος βρισκόταν σε υποχώρηση. Μόνο που η νατοϊκή Τουρκία αυτή τη φορά δεν χρειάζεται καν να κρυφτεί πίσω από αυτό, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια του Συριακού Πολέμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail