Και φτωχοί και αγράμματοι; Η Υβρις έναντι των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων

Αναδημοσίευση από: malkidis.blogspot.gr

Θ. Μαλκίδης

Και φτωχοί και αγράμματοι;

1. Η Ύβρις έναντι των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων

Τριών Ιεραρχών σήμερα και πέραν του φτωχού Έλληνα έρχεται και το ζήτημα εάν θα είναι και αγράμματος.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός παρότρυνε τους γονείς να μαθαίνουν στα παιδιά τους γράμματα, γιατί όσα και υλικά αγαθά και να αφήσουν μετά θάνατον σ΄αυτά, τα παιδιά θα τους "ωπισολογούν". Καλύτερα, έλεγε "τα παιδιά σας να είναι φτωχά και γραμματισμένα παρά πλούσια και αγράμματα". Ποια είναι όμως τα "γράμματα" που πρότεινε ο Πατροκοσμάς και ποια τα σημερινά;

Απουσία ομάδων του Ελληνικού έθνους, όπως οι Πόντιοι, ο Θρακιώτες, οι Μικρασιάτες και του μαζικού εναντίον τους εγκλήματος. αρνητές της Γενοκτονίας, Ελληνοφοβικοί, αποδομητές της Ελληνικής ιστορίας και φαιδροί που αναλαμβάνουν θέσεις Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών στο Υπουργείο της πρώην Εθνικής Παιδείας.

Συνταγές μαγειρικής αντί για Ελλάδα και Ελληνισμό, Ορθοδοξία και Άγιοι που υβρίζονται, η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου που διακωμωδούνται, φασίστες και δάσκαλοι του Χίτλερ και των Ναζί, όπως ο Μουσταφά Κεμάλ που υμνούνται.

"Σχολικά βιβλία" που γράφουν για την "μπουγάδα του Αϊ- Βασίλη (!)", για αυτούς "που βγάλανε βόλτα τον Επιτάφιο (!)", για τους άσχημους γέρους με τις μακριές γενειάδες", εννοώντας τους Τρεις Ιεράρχες, τους αγίους μας!

Ελλάδα χωρίς Θρησκευτικά και "Αντιγόνη" αλλά με υποχρεωτικά σεμινάρια για τα "έμφυλα στερεότυπα!"

Ναζιστική προπαγάνδα τύπου Γκέμπελς στη γη της Αντίστασης και του Αγώνα για Ελευθερία, "Νέα Γλώσσα" όπως την περιέγραψε ο Όργουελ, Φασισμός δια της Α- Παιδείας, ενάντια στην Ελληνικότητα!

«Πάντα άνω και κάτω γέγονε, πάντα συγκέχυνται και διέφθαρται» (Όλα έχουν γίνει άνω κάτω, όλα βρίσκονται σε σύγχυση και έχουν διαφθαρεί) όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.....

2. Η ανωμαλία (και στην Παιδεία) που πρέπει να σταματήσει!

Ο Γιώργος Σεφέρης μιλώντας το 1969 για την κατάσταση στην Ελλάδα, την εποχή εκείνη, καταγράφει με προφητικό τρόπο και το σήμερα: "Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι εθνική επιταγή".

Η ανωμαλία αυτή πρέπει να σταματήσει αγωνιζόμενοι, "¨Όσοι Ζωντανοί" για μία αναγέννηση της παιδείας μας και ανάσταση της πατρίδας μας ακολουθώντας την προτροπή του Διονύσιου Σολωμού ως λύτρωση : "..... όταν τα γράμματα καλλιεργηθούν όχι για μάταιη επίδειξη, παρά για το όφελος του λαού, που έχει ανάγκη από πραγματική παιδεία και από μόρφωση .....".
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...