Κοροϊδία των Κούρδων - Τους φταίει η Μόσχα αλλά δε βγάζουν λαλιά για τις ΗΠΑ που τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους

Στρατής Μαζίδης

Η YPG σε δηλώσεις του αξιωματούχου της, Aldar Xelil (φωτο) στοχοποιεί τη Μόσχα για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο κουρδικό καντόνι της Αφρίν στη Συρία ενώ σημειώνει πως η ρωσική πρόταση ήταν να παραδώσουν οι Κούρδοι το καντόνι στη συριακή κυβέρνηση, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Η Μόσχα μπορούσε πιθανότατα να εμποδίσει την Αγκυρα να συνεχίσει την επιχείρηση. Δεν είχε όμως κανένα λόγο να το κάνει όταν μετά το κουρδικό έπος στο Κομπάνι, οι Κούρδοι μετετράπησαν σε μαριονέτα των ΗΠΑ.

Η Ρωσία η οποία δεν επιθυμεί ένα κουρδικό προτεκτοράτο στην περιοχή, γιατί να εμποδίσει τους Τούρκους, τους οποίους άλλωστε δύο χρόνια τώρα παρασύρει σε συμφωνίες και μετά απελευθερώνει περιοχές;  Επί του παρόντος, ήδη ο συριακός στρατός απελευθέρωσε το 1/4 προς 1/3 της περιοχής που ελέγχει η Αλ Κάιντα σε βόρεια Χάμα και Ιντλίμπ.

Απεναντίας αυτό που πρέπει να αναρωτηθεί κανείς ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ, είναι που είναι κρυμμένες οι ΗΠΑ και δευτερευόντως το Ισραήλ.

Πού είναι οι ΗΠΑ;

Διότι κι αν οι ΗΠΑ ήθελαν, αυτό που γίνεται τώρα στην Αφρίν δε θα συνέβαινε.

Οι Κούρδοι μπορεί να είναι εξαιρετικοί πολεμιστές αλλά από πολιτική και διπλωματία μάλλον παίρνουν μηδέν. Ταυτίστηκαν με ένα βρώμικο στρατόπεδο που υποδαύλισε τον πόλεμο και τώρα που η Τουρκία τους σκοτώνει, οι μόνοι που δεν τους φταίνε είναι οι σύμμαχοί τους.

Γιατί δεν πάνε μερικές δεκάδες Αμερικάνοι στρατιωτικοί στην Αφρίν να τελειώσει το παραμύθι; Γιατί δε θέλουν.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail