Εσείς τη σακουλευτήκατε;

cocoparisienne - pixabay
Του Μιχάλη Χαιρετάκη

Για όσους δεν γνωρίζουν το σακουλεύομαι στη μάγκικη αρκό του '30–'40, σήμαινε υποψιάζομαι, ψυλλιάζομαι. Συνήθως, σε παρελθοντικό χρόνο και σήμαινε το ίδιο του παίρνω πρέφα, παίρνω χαμπάρι.

Οι κυβερνώντες στη σπουδή τους να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, μή μπορώντας ακόμα να φορολογήσουν τον αέρα που αναπνέουμε φορολόγησαν και τις πλαστικές σακουλες. Τέλος 3 λεπτά και επιπλέον επάνω απο το τέλος , ΦΠΑ. Προστιθέμενη αξία στο φόρο δηλαδή. Τι σόι προστιθέμενη αξία βγάζει ένας φόρος, ένα τέλος, μόνο αυτοί το ξέρουν.

Τα 4 αυτά λεπτά είναι πολύ πονηρά βαλμένα, ώστε να ροκανίζουν το πορτοφόλι του συνταξιούχου και του μισθωτού απο τις σακούλες που θα αγοράζει μαζί με τα τρόφιμα ή όποια άλλα είδη ψωνίζει. 3-4 φορές την εβδομάδα απο μια σακούλα μέσο όρο θα τσιμπάει ενα ευρουδάκι το μήνα το λιγότερο και απο τον πιο φτωχό. Ασε που ελάχιστες φορές σου δίνουν ρέστα μονόλεπτο οπότε τα 4 λεπτά θα γίνουν 5, ίσως και παραπάνω αν αρχίσουν να χρεώνουν και οι μαγαζάτορες τις σακούλες.
Φυσικά οι δικαιολογίες το οτι τα χρήματα αυτά θα στηρίξουν την ανακύκλωση και οτι είναι για το καλό της πανίδας και του περιβάλλοντος,είναι αστείες, μια και όπως λένε ορισμένοι δηκτικά σώθηκαν οι χελώνες γιατί θα βάζουν πια το κεφάλι τους μόνο σε σακούλες χωρίς τέλος.

Εγώ πάλι έγραψα και έχει γίνει viral όπως βλέπω, " Ηταν δίκαιο και έπρεπε να γίνει: Στη χώρα που το μαύρο χρήμα κυκλοφοράει σε σακούλες, φορολογήσαμε τις σακούλες..."

Η ηλιθιότητα και η κουτοπονηριά βέβαια γίνεται πιο εμφανής γιατί φυσικά στις πλαστικές σακούλες των σκουπιδιών που και μεγαλύτερες είναι σε μέγεθος αλλά είναι το ίδιο αντιαισθητικές και τό ίδιο αντιοικολογικές και ρυπογόνες δεν υπάρχει τέλος 4 λεπτών

Αν πραγματικά ήθελαν να ξεφορτωθούν τις άθλιες πραγματικά πλαστικές σακούλες τότε θα έβαζαν ενα υπέρογκο ποσό πχ 20-30 λεπτά ως τέλος στην κάθε μία ώστε να αναγκαστεί ο κόσμος όπως σε όλες τις χώρες να αγοράσει 2-3 μεγάλες πάνινες ή απο ανθεκτικό πλαστικό που επαναχρησιμοποιούνται εκατοντάδες φορές.

Ομως αυτό όμως που τους ενδιαφέρει είναι να μαζεύουν μικρά ποσά τμηματικά απο διάφορους μικρούς ανεπαίσθητους φόρους και τέλη, έτσι ωστε και ταχυδακτυλουργικά να αδειάζει ως δια μαγείας το πορτοφόλι του φτωχού, αλλά και ο ίδιος να μην παίρνει χαμπάρι πως γίνεται αυτό.

Είναι ευκαιρία όμως και να μη λειτουργήσει εισπρακτικά όπως θα περίμεναν το μετρο αλλά και να γυρίσει μπούμεραγκ στους μνημονιακούς άρχοντες.

Τυπώστε πάνω σε επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες τα tweets τους, τα ψέματά τους, όσα έχουν πει και όσα έχουν κάνει για να μας εξαπατήσουν εδώ και 7 1/2 χρόνια. Θα μας θυμίζουν καθημερινά πόσο ψεύτες, πόσο απατεώνες είναι οι μνημονιακοί άρχοντες.

Τυπώστε σακούλες με το "λεφτά υπάρχουν", με το "θα σκίσω τα μνημόνια" με το "θα καταργήσω τα μνημόνια με ένα νόμο, με ενα άρθρο"

Με 20-30 λεπτά κόστος ανα σακούλα, με 100-200 ευρώ οι κάτοικοι ένος ολόκληρου χωριού, μιας περιοχής μπορούν να έχουν τις δικές τους σακούλες που θα περνάνε και ενα σημαντικό μήνυμα. Το οτι δεν ξεχνάμε τι μας έχουν κάνει, πόσο πολύ μας έχουν εξαπατήσει, πόσο μας έχουν εξαθλιώσει και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί μνημονιακοί που κυβερνάνε.

Μήν περιμένετε θαύματα, δε θα σκυψουν το κεφάλι, δε θα ζητήσουν καμμιά συγγνώμη για το κακό που έχουν προξενήσει.Δεν έχουν στο ελάχιστο ούτε τη ντροπή ούτε το φιλότιμο που έχει ακόμα και ο πιό φτωχός πολίτης της χώρας.

Ομως η θύμηση αυτή θα είναι χρήσιμη σε εμας, γιατί την επόμενη φορά που ο καθένας μας σταθεί μπροστά στις κάλπες πριν ψηφίσει, θα φέρνει στο μυαλό του το πόσο κορόιδο πιάστηκε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail