Τέσσερις τρόποι για να μην «κολλήσεις» κάποια ίωση

Αναδημοσίευση από: queen.gr

Ο καιρός είναι πολύ ύπουλος αυτόν τον χειμώνα με αποτέλεσμα την μία ημέρα να κυκλοφορούμε με σκουφάκια και κασκόλ και την άλλη με το αγαπημένο μας δερμάτινο μπουφάν. Την Δευτέρα κρυώνεις, την Τρίτη ζεσταίνεσαι και την Τετάρτη ψάχνεις τις γαλότσες στη ντουλάπα. Ένα από τα αρνητικά, λοιπόν, της όλης υπόθεσης είναι πως κυκλοφορούν πολλά μικρόβια και η μία ίωση καραδοκεί πίσω από την άλλη.

Πώς θα καταφέρεις να γλιτώσεις από όλο αυτό; Πώς θα συνεχίσεις την καθημερινότητά σου χωρίς πυρετούς, βήχα και μπούκωμα;

Πλένε διαρκώς τα χέρια σου.

Μην ξεχνάς κάθε φορά που πιάνεις κάποιο αντικείμενο, επισκέπτεσαι μία τουαλέτα, κυκλοφορείς με τα ΜΜΕ και άλλα πολλά να πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου με ζεστό νερό και σαπούνι. Οι γιατροί αναφέρουν πως αυτός είναι ίσως και ο καλύτερος τρόπος να μείνεις αμέτοχος σε όλη αυτήν την ''κυκλοφορία'' μικροβίων. Τρίβε τα χέρια σου με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα περίπου και μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλά σου και κάτω από τα νύχια σου.

tip: Έχε πάντα στην τσάντα σου ένα gel απολλυμαντικό για τα χέρια ή τα ειδικά πανάκια σε περίπτωση που βρίσκεσαι στον δρόμο και θες να καθαρίσεις τα χέρια σου.

Εκθέσου στον ήλιο.

Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα με χαμηλά ποσοστά βιταμίνης D παρουσιάζουν 36% περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν.

Προσοχή στις πετσέτες

Άλλαζε συνεχώς τις πετσέτες της κουζίνας όπως και αυτές των χεριών και του προσώπου στο μπάνιο. Προς Θεού μην χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα για να σκουπίζεις τα χέρια σου και τα πιάτα, εν ώρα κουζίνας. Επίσης, πλένε αρκετά συχνά τις μαξιλαροθήκες σου για να απομακρύνεις τα μικρόβια.

Την οδοντόβουρτσα και τα μάτια σου

Αν συγκατοικείς ή αν γενικώς δεν μένεις μόνη σου στο σπίτι πρέπει να φροντίζεις ώστε η οδοντόβουρτσά σου να μην έρχεται σε επαφή με των άλλων μελών του σπιτιού. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διαδοθούν τα μικρόβια. Να την τοποθετείς πάντα στην θήκη της και φυσικά να μην την μοιράζεσαι με κανέναν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail