Η Μακεδονία αναβαθμίζεται τώρα στο πιο κρίσιμο σημείο του Πλανήτη

Φώτο από ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν είναι μόνο το Ιράν και η Μέση Ανατολή, δεν είναι μόνο η Β. Κορέα ή ο Αρκτικός κύκλος , είναι και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Κρίσιμο Σημείο.

Η Μακεδονία τους « ανακατεύει τα νερά» δηλ. τις διαδρομές των ενεργειακών αγωγών γιατί δεν θέλουν τα ΦΩΤΑ της δηλ. τις ιστορικές αλήθειες της.

Να γιατί ξαφνικά τόσο σφίξιμο για την ονομασία!!

Ο Γερμανικός τύπος παραμιλάει για τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση από τις ΗΠΑ για την εξεύρεση λύσης στην ονομασία των Σκοπίων.

Δεκέμβριος του 2017

Μεσουρανεί στην επικαιρότητα η επίσκεψη στην Αθήνα και στην Θράκη του τούρκου προέδρου.

Άραγε ο κ. Ερντογάν δεν συζήτησε με την Ελληνική Κυβέρνηση το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream από την Δυτική Θράκη και την Μακεδονία;

Πιθανώς να τους διαμήνυσε ότι ο ρωσοτουρκικός αγωγός πάει να ολοκληρωθεί στην Μαύρη Θάλασσα και σε λίγο καταφτάνει στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Αν. Θράκη , έτοιμος να διοχετεύσει ανταγωνιστικό φ.α στην Ευρώπη δια μέσου του νότιου διαδρόμου.

« Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom έχει μέχρι στιγμής κατασκευάσει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που αφορούν και τις δύο γραμμές του αγωγού και αντιστοιχούν στο 38% του συνολικού μήκους του αγωγού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, επισημαίνοντας ότι «η κατασκευή του αγωγού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το χρονικό εκείνο διάστημα της επίσκεψης του κ. Ερντογάν Αμερικάνος αξιωματούχος διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αντίθετες στην πιθανότητα της διέλευσης του εν λόγω αγωγού από την Ελληνική Θράκη – ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ- Σκόπια – Αλβανία ( ο κλάδος προς Ιταλία) και Σερβία( κλάδος προς την Αυστρία- Γερμανία) και μάλιστα τόνισε ότι όποιες χώρες συνεργαστούν με τον Turkish Stream θα έχουν κυρώσεις.

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ. »  Νοέμβριος 29, 2017. 22:03 (Στοιχεία από dailysabah.com)  

Ένας ισχυρός λόγος με τον οποίο θα μπορούν οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τον πειρασμό του Turkish Stream είναι να εντάξουν τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας ( βλ. Σκόπια και Αλβανία ) στο ΝΑΤΟ.

Το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι όμως το ΑΓΚΑΘΙ στην διαδικασία ένταξης της χώρας.

Για να βγει αυτό το αγκάθι πρέπει να πληγωθεί η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.

Η Αγιοτόκος Μακεδονία έχει μπερδέψει τούτες τις μέρες τις προθέσεις των ισχυρών της γης.

Η μεν τουρκία φαίνεται να μην θέλει ολοκλήρωση των ενταξιακών διαδικασιών των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να κάνει το δικό της παιχνίδι με τους αγωγούς.

Φυσικά ακολουθεί η Ρωσία να μην θέλει να βγει το αγκάθι της ονομασίας των Σκοπίων για να περάσει στην Ευρώπη ο Turkish Stream που θα τις αποδώσει ενεργειακά οφέλη

Και στο τέλος η Γερμανία αναλογίζεται αν ο ΤΑΡ στον νότιο διάδρομο είναι ικανός να της εξασφαλίσει ανταγωνιστικές τιμές φυσικού αερίου.

Ο ένας πιέζει τον άλλο και στην μέση έχουν την Μακεδονία μας και την εξαθλιωμένη από τα μνημόνια Ελλάδα.

Λέτε η ονομασία που θέλουν να δώσουν κάποιοι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΝΟΙ στην Μακεδονία μας βοηθάει τα δεκαετή Ελληνικά ομόλογα να γίνονται ανάρπαστα ετούτες τις μέρες και ανοίγει Παραθύρια για ανάπτυξη ;

Η εικονικότητα της γεω-οικονομίας σε όλο της το μεγαλείο.

Το πάρε- δώσε με αντίκρισμα τον πολλών χιλιάδων ετών ιστορικό θησαυρό της Μακεδονίας;

Αν η Ελλάδα δεν είχε τον δυσβάστακτο κάματο των μνημονίων θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση.

Να γιατί μας έφεραν τα μνημόνια …για να μας έχουν όλοι του χεριού τους, ο καθείς ανάλογα με τα συμφέροντα του.

Και τώρα τι;

Οι ισχυροί παίκτες του πλανήτη κοιτάζονται στα μάτια σαν τα αρπακτικά με οπτικό ορίζοντα την στενή αυτή λωρίδα της ΓΗΣ που λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Είναι η κρίσιμη στιγμή να δρομολογήσουν παιχνίδια μέσω των περιφερειακών παικτών της περιοχής μας.

Ονόματα δεν λέμε διότι κάθε μέρα τους συναντούμε στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Βόρειο Ήπειρο.

Φαίνεται ότι σύντομα η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα ανακατέψει τα νερά του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ και θα φέρει μακροχρόνιες γεωπολιτικές παθήσεις στην επιφάνεια.

Η πλοκή των συμφερόντων είναι τόσο ισχυρή που τελικά το ψευτο- οικοδόμημα από τούβλα σαν χαλβά θα διασαλευθεί .

Τελειώνοντας

Όποιος παίζει με το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ παίζει με την ίδια την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ, μη γένοιτο και το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της στον ΑΘΩΝΑ που είναι η ζωτική καρδιά της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Τα υπόλοιπα σύντομα στις οθόνες των τηλεοράσεων.

Να παρακαλούμε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να μας φωτίζει και να μας ενώνει σαν ΕΘΝΟΣ γιατί μας έμπλεξαν άσχημα.

Ας δούμε κάποια στιγμή τα ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ- ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ στις ρημαγμένες ζωές μας.

Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail