Αντι-αεροπορικά ανέπτυξε η Τουρκία σε συριακό έδαφος! Ποιος θα μπει στο στόχαστρο;

Freepen.gr - Φωτογραφίες από την ανάπτυξη αντι-αεροπορικών πυραύλων από τον τουρκικό στρατό σε συριακό έδαφος είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για συστήματα MIM-23 Hawk που αναπτύχθηκαν στο Darat Iza που ελέγχουν ισλαμιστές φιλικά προσκείμενοι στην Αγκυρα.

Ο λόγος για την ανάπτυξη των MIM-23 Hawk στην περιοχή παραμένει αδιευκρίνιστος. Δεδομένου ότι Σύριοι και Ρώσοι δεν επιχειρούν, προς ώρας, στην περιοχή και ούτε έχουν στοχεύσει τους Κούρδους.



Το MIM-23 Hawk είναι ένα σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος μεσαίου εύρους που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και αρχικά τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Παρά την ανάπτυξη πιο σύγχρονων συστημάτων, το MIM-23 Hawk ελέω αναβαθμίσεων έχει βελτιωθεί σημαντικά ώστε ορισμένοι στρατοί του ΝΑΤΟ (και του ΝΑΤΟ) να το διατηρήσουν στα αποθέματά τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail