Οι Αλβανοί προσπαθούν να αμφισβητήσουν την έρευνα για τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών

«Έλληνας ή Ιταλός; Τα ευρήματα του στρατιώτη που βρέθηκαν στο Δράγο προκαλούν συζήτηση»

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Τίρανα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι τα πρώτα οστά ενός Έλληνας στρατιώτη ανακαλύφθηκαν αμέσως με τις ανασκαφές στο χωριό Δράγος στο Τεπελένι.

Αν και για να επαληθευτεί αυτό απαιτούνται ειδικοί, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες οστών, καθώς και μια μεταλλική πλάκα με αναγνωριστικούς αριθμούς.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι η πλάκα είναι γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες και λέει «GRECO», που σημαίνει στα Ιταλικά ότι είναι Έλληνας, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- τα λείψανα να ανήκουν σε έναν Ιταλό στρατιώτη, αφού το επίθετο «GRECO», είναι πολύ διαδεδομένο στην Ιταλία…

Άλλα γράμματα αναγνώρισης του πλακιδίου είναι τα γράμματα 2095 Ρ CAP.LE

Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία αναγνώρισης θα είχαν αξία, αν ο Έλληνας στρατιώτης είχε θαφθεί από τους Ιταλούς.

Και αυτό πάλι ανήκει στους εμπειρογνώμονες για την επαλήθευση και όχι στους πολιτικούς θεσμούς, σημειώνει το δημοσίευμα.
(Στοιχεία από newsbomb.al)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...