Μπουτάρης: κατάπτυστο να ετοιμάζουν διαδηλώσεις οι δικές μας παμμακεδονικές οργανώσεις, κυρίως ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά!

Freepen.gr - Ξάφνιασε για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης με τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο protagon.gr και τη Χριστίνα Ταχιάου: «Ακούω ότι οι δικές μας παμμακεδονικές οργανώσεις, κυρίως ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά ετοιμάζουν διαδήλωση. Αυτό θα είναι κατάπτυστο αν το κάνουνε. Θα πρέπει να γίνει παρέμβαση από πάνω. Από τον Τσίπρα. Όχι να απαγορευτεί. Αλλά να τους πει “παιδιά μην την κάνετε”. Αν την απαγορεύσουν θα είναι χειρότερα. Αλλά δεν μπορεί ξαφνικά η Παμμακεδονική Αμερικής να ανακατεύεται σε αυτά. Με ποια λογική;»

Αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις ενώσεις. Ο Δημήτρης Φιλιππίδης, αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε: «Ο κ. Μπουτάρης πρέπει να θυμηθεί ότι είναι δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας και δεν είναι ο εκπρόσωπος των σκοπιανών»

Επίσης ο  Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας τόνισε: «πώς είναι δυνατόν ο κ. Μπουτάρης να λέει ότι θα κάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με το κράτος των Σκοπίων και να μην δίνει την άδεια στην Ομοσπονδία μας να κάνει την κεντρική της εκδήλωση με χορευτικά και τραγούδια της Μακεδονίας μπροστά στον Λευκό Πύργο. Αυτό είναι αδιανόητο».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail