Σκόπια: Το κίνημα «Νίε Σμε Μακεδονία» σε διαδήλωση στην Ουάσιγκτον

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Το σλαβικό κίνημα «Νίε Σμε Μακεδονία»- «Είμαστε Μακεδονία», διοργάνωσε διαδήλωση με τη συμμετοχή αρκετών σλαβικών οργανώσεων της Διασποράς στην Ουάσιγκτον, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Ψευδομακεδόνες- Σλάβοι, από την Ουάσιγκτον, το Μέριλαντ, τη Βιρζίνια και το Νιου Τζέρσεϊ πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση μίας ώρας έξω από την πρεσβεία των Σκοπίων στην Ουάσιγκτον.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με την ανάκρουση του «μακεδονικού» ύμνου, που ακολουθήθηκε από συνθήματα που εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για τα πολιτικά γεγονότα στη χώρα καταγωγής τους.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις συνεχιζόμενες συνομιλίες σχετικά με τη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα, τον νόμο για τις γλώσσες που καθιστά επίσημη την αλβανική γλώσσα και την ανησυχία τους για την καταστροφή της ενότητας και της κυριαρχίας του κράτους τους.


«Εμείς οι «Μακεδόνες» της Διασποράς:

Καταδικάζουμε έντονα τις συνεχιζόμενες συνομιλίες με την Ελλάδα για το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»

Καταδικάζουμε την ανεύθυνη και παράνομη πράξη των βουλευτών στο Κοινοβούλιο με την υιοθέτηση του αντισυνταγματικού νόμου για τις γλώσσες

Καταδικάζουμε τη συντριβή της ενότητας και της κυριαρχίας του κράτους καταγωγής μας».

Σχετικό ψήφισμα παρέδωσαν στον πρέσβη των Σκοπίων, Βάσκο Ναουμόφσκι με αιτήματα προκειμένου να τα παραδώσει στον πρόεδρο της χώρας, την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο.

Το Κίνημα «Νίε Σμε Μακεδονία»,προσκαλεί όλους τους Σλάβους στον κόσμο και στην πατρίδα να συμμετάσχουν στο κίνημά τους και να υποστηρίξουν τις θέσεις του.


(Στοιχεία από mn.mk/aktuelno)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...