Η Τουρκία ως χρήσιμος ηλίθιος και Γιουσουφάκι του Πούτιν

Αναδημοσίευση από: hellenicsunrise2.blogspot.gr

Greek Spirit
29-1-2018

Η εισβολή της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν στην βορειοανατολική Συρία αλλά και σε άλλα σημεία στην μεθόριο Τουρκίας -Συρίας εξυπηρετεί απόλυτα τον άξονα Ρωσίας-Άσαντ. Ο πρ. Άσαντ στην σκοτεινότερη στιγμή του πολέμου της Συρίας το 2014 οπότε και εμφανίσθηκε το Ισλαμικό Κράτος, θα ήταν ευχαριστημένος εάν Συρία τριχοτομούταν σε δυτική -Αλεβιτική, σε βόρεια -Κουρδική και ανατολική ισλαμική Σουνιτική. Θα ήταν επίσης ευχαριστημένος εάν ο ίδιος παρέμενε πρόεδρος στο μεταπολεμικό τοπίο έστω και στο 1/3 των εδαφών της Συρίας. Ο Άσαντ φοβότανε ότι οι ΗΠΑ θα τον παραπέμψουν στο διεθνές δικαστήριο. Ωστόσο η επέμβαση της Ρωσίας και του Ιράν ειδικά απο το 2015 και μετά τον έσωσε.

Σήμερα βλέπουμε ότι οι Τούρκοι πήρανε άδεια απο την Ρωσία για την εισβολή στην Αφρίν.Ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο αειθαλής συνεργάτης του Ερντογάν, πήγε στην Ρωσία και γονάτισε με ευλάβεια στους Ρώσους στρατηγούς για να πάρει το χρίσμα και την ευλογία τους.

Ο Άσαντ δεν μπορεί να πιστέψει την ηλιθιότητα των Τούρκων οι οποίοι πολεμούν εναντίον των Κούρδων της Συρίας για λογαριασμό του.το ίδιο και οι Ρωσοι που βλέπουν την επένδυση τους στον Ερντογαν να αποδίσιει τα μέγιστα. Οι Κούρδοι της Συρίας επιθυμούν την απόσχιση τους και την ίδρυση ΚουρδικούΚ΄ρατους στην Βόρεια Συρία.Ο Άσαντ δεν χρειάζεται πλέον να κουνήσει το μικρό του δαχτυλ΄κι για να εμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη εφόσον οι Τούρκοι έχουν αναλάβει να καταπνίξουν το κουρδικό αποσχιστικό κίνημα. 

Η Τουρκία ακόμα και στην αισιότερη έκβαση των επιχειρήσεων δεν θα μπορέσει ποτέ να επιβάλει μια κατοχή στην επαρχία της Αφρίν, τουλάχιστον με τουρκικά στρατεύματα.Οι λόγοι είναι τόσο η ανικα΄νοτητα των Τούρκων όσο και η απαγόρευση τη διεθνής κοινότητας, δηλαδή των ΗΠΑ και Ρωσίας .Οι Τούρκοι έαν κατα΄φερον να καταπνίξουν την Κουρδική τάση γα δημιουργία κρατους θα εγκαταστήσουν τους αντάρτες μισθοφόρους τους στην περιοχή οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ελέγχουν την περιοχή.

Ωστόσο οι μισθοφόροι αυτοί θα έχουν την τύχη που είχαν όλοι οι μισθοφόροι που τόλμησαν να αντιπαρατεθούν με μαχητές οι οποίοι είχαν σαφή ιδεολογική υπεροχή.

Ο Ερντγοάν δεν θέλει τους Κούρδους να ιδρύσουν κρατος στην βόρεια Συρία διότι αυτό θα αποτελέσει το εφαλτηριο και καταφυγιο για την μεταφορά του κουρδικού αγώνα απο τα βάθη της Ανατολίας στα νότια παράλια της Τουρκίας. Ο Ερμντογάν δεν έχει άλλη επιλογή. 

Οι Ρωσοι ικανοποιημένοι σώζουν τον σύμμαχό τους Άσαντ χρησιμοποιώντας την Τουρκία που ξοδεύει δις δολαρίων στην εισβολή της Αφρίν .Όσο για τους Κούρδους δεν ενδιαφέρεται κανείς .Οι ΄Κούρδοι έχουν πέσει θύματα της μαχητικότητας τους και αποτελούν πλέον τον καταλύτη που χρησιμοποιείται τκατά το δοκούν απο τις με΄γαλες δυνάμεις και εγκαταλέιπονται όταν δεν είναι χρήσιμοι. Το 1922 εσφαζαν Έλληνες και λεηλατούσαν και μετά παραμερίστηκαν . Αυτά έχει η ζωή..
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...