Πλαστογραφία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βουλγαρίας η «Μακεδονία» - Το προδοτικό ΚΚΕ και η "βρώμικη" Αμερική…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η ψευδεπίγραφη ονομασία “Μακεδονία” αποδόθηκε στην γείτονα χώρα μετά τη στοχευμένη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας από τα Κομμουνιστικά κόμματα των Βαλκανίων! 

Στο 5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (κόμιντερν – Ένωση Εθνικών Κομμουνιστικών κομμάτων) διεξήχθη στη Μόσχα από 17 Ιουνίου – 8 Ιουλίου 1924 και στην οποία συμμετείχαν τα Κομμουνιστικά κόμματα της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδος (σ.σ. με αντιπροσωπία από τους Παντελή Πουλιόπουλο, Σεραφείμ Μάξιμο και Θεόδωρο Μάγγο) κ.α. 

Μεταξύ των θεμάτων είχαν και το ζήτημα μιας ανεξάρτητης “Μακεδονίας” και ενός “Μακεδονικού Έθνους”! Εισηγητές και υποστηριχτές ήταν ο Βασίλ Πετρόφ Κολάροφ και ο Γκεόργκι Δημητρόφ (σ.σ. Βούλγαροι Κομμουνιστές – κορυφαίοι Αξιωματούχοι της Κομμουνιστικής Διεθνούς, παγκόσμιας φήμης)!

Μάχη των Κομμουνιστικών Κομμάτων Βουλγαρίας και Γιουγκοσλαβίας…


Ο Κολάροφ υποστήριζε τη θεωρία του Βούλγαρου Κομιτατζή – Βοεβόδα Σαντάνσκι περί “Μακεδονικού Έθνους” και ότι οι “Μακεδόνες” είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου! 

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας αντέτειναν λέγοντας ότι, η θέση του ΚΚ Βουλγαρίας περί της υπάρξεως “Μακεδονικού Έθνους” είναι γελοία και αυτές είναι φαντασιώσεις του Σαντάνσκι! 

Από την πλευρά του ο Κολάροφ τους κατηγόρησε ως σοσιαλπατριώτες με εθνικιστικές απόψεις και ότι είναι πράκτορες της Γιουγκοσλαβικής μπουρζουαζίας! 

Η απάντηση από την πλευρά των Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών ήταν πολύ αιχμηρή:

Είμεθα έτοιμοι να διακηρύξουμε, αν θέλετε ότι, οι κάτοικοι της Σερβικής Μακεδονίας πρόσκεινται προς την Βουλγαρία, ότι το σλαβικό μακεδονικό ιδίωμα είναι πλησιέστερο προς τη Βουλγαρία παρά προς τη σερβική γλώσσα, ότι επί τέλους είναι Βούλγαροι και όχι Σέρβοι! Αυτό θα το έκανε το ΚΚ Γιουγκοσλαβίας ευκολότερα, διότι θα ήταν πλησιέστερα προς την αλήθεια, παρά να πει ότι οι κάτοικοι της Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας είναι Μακεδόνες την εθνικότητα και να παραδεχτεί την ύπαρξη “Μακεδονικού Έθνους”, από τη στιγμή που η Μακεδονία είναι μόνο γεωγραφικός όρος! Αυτό μπορούμε αν θέλετε να το κάμουμε για να εξυπηρετήσουμε την βουλγαρική και όχι τη γιουγκοσλαβική μπουρζουαζία, σύντροφε Κολάροφ! 

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι, γεννήτορας του “Μακεδονικού Έθνους” και της “Μακεδονικής Εθνότητας” δεν ήταν ο Τίτο (σ.σ. πρώτος Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας), αλλά οι Βούλγαροι Εθνικιστές – Κομιτατζήδες Σαντάνσκι και Πρωταγέροφ, η θεωρεία των οποίων υιοθετήθηκε και επικυρώθηκε από το 5ο Συνέδριο της “Κόμιντερν” στη Μόσχα κάτω από την καθοδήγηση του Στάλιν και την οποία αποδέχτηκαν όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα των Βαλκανίων, εκτός της Γιουγκοσλαβίας!

Το προδοτικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος…


Όπως ανέφερα στο 5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς συμμετείχε με αντιπροσωπία και το ΚΚΕ που επικύρωσε τα αποτελέσματά της! Μάλιστα, τον Ιούλιο του 1924, επίσης στη Μόσχα, συνήλθε η 7η Συνδιάσκεψη της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας (ΒΚΟ) που επανέλαβε τη θέση της προηγούμενης συνδιάσκεψης για μια “Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη”! 

Στις 24 Αυγούστου 1925 ο Πουλιόπουλος και άλλοι 23 κομμουνιστές δικάστηκαν στην Αθήνα με την κατηγορία ότι προωθούσαν την αυτονομία της Μακεδονίας και της Θράκης! 

Στις 13 Απριλίου 1992 η πολιτική ηγεσία της χώρας βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, προκειμένου σε αυτήν την ιστορική σύσκεψη να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για την κοινή γραμμή που θα έχουν στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων!

Σε αυτήν την σύσκεψη είχαν λάβει μέρος, ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, η Πρόεδρος του Συνασπισμού (που μετεξελίχτηκε σε ΣΥΡΙΖΑ) Μαρία Δαμανάκη και η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα!

Ωστόσο, μετά από πολύωρη περιπέτεια και διαφορετικές απόψεις, η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ (σ.σ. σήμερα ΕΕ) στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία»!

Τελικά είναι τυχαίο ότι, διαφώνησε το ΚΚΕ;

Είναι τυχαίο πως ενεργεί μονίμως στην Πατρίδα ως πράκτορας ξένων δυνάμεων;

Μάθημα ιστορίας από τον Τόντορ Ζίφκοφ…


Στα πρακτικά της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Βουλγαρίας στις 11 και 12 Μαρτίου 1963, ο Πρόεδρος Τόντορ Ζίφκοφ επεσήμανε: 

«Δεν υπάρχει “Μακεδονική Εθνότητα”, ούτε “Μακεδονικό Έθνος”! Στα όρια του κράτους του Σαμουήλ, ζούσαν Σέρβοι, Έλληνες και Αλβανοί! Πουθενά δεν υπήρχαν “Μακεδόνες”! Επομένως, και κατά τον Μεσαίωνα, αλλά και κατά τη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία η “Μακεδονία” υπήρχε μόνο με την εδαφική της και πολιτική της έννοια και όχι με την εθνική, ως ξεχωριστή εθνότητα ή έθνος! Η “Μακεδονική γλώσσα” δεν είναι γλώσσα! Είναι μίγμα βουλγαρικής, σέρβικης και λίγο ελληνικής! Η γλώσσα δεν προσδιορίζει την εθνικότητα! Τα λατινοαμερικανικά έθνη, μπορεί να μιλάνε την ισπανική αλλά δεν είναι Ισπανοί»!

Ο βρώμικος διαχρονικός ρόλος των ΗΠΑ στην αρπαγή της Μακεδονίας μας…

Ωστόσο, το τμήμα προπαγάνδας της περιφερειακής Επιτροπής Μπλαγκόεβγκραντ (Μακεδονία του Πιρίν) του ΚΚ Βουλγαρίας στις 6 Ιανουαρίου 1965, υπέβαλε στην Ολομέλεια του Κόμματος έκθεση γύρω από το “Μακεδονικό” ζήτημα, όπου αποκαλύπτεται πως, πίσω από την προπαγάνδα των Σκοπίων κινείται μια φόρμουλα λύσης του “Μακεδονικού” ζητήματος με νέα αμερικανική παραλλαγή, με προπαγανδιστή στο Σκοπιανό τον Ιβάν Μιχαήλοφ (σ.σ. Πρόεδρος της Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης), ο οποίος έγραψε το βιβλίο με τίτλο: “Μακεδονία – η Ελβετία των Βαλκανίων” 

Όπου αναφέρεται πως, τη λύση δεν μπορεί να τη δώσει ούτε η Βουλγαρία, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Γιουγκοσλαβία! Πρότεινε να παραιτηθούν αυτές οι χώρες από τη Μακεδονία του Πιρίν, του Αιγαίου και του Βαρδάρη και να δημιουργήσουν μια αυτόνομη Μακεδονία στα Βαλκάνια! 

Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθεί υπό την σκέπη και την προστασία των ΗΠΑ και του ΟΗΕ! Καταλήγοντας πως, θα πρέπει η αυτόνομη “Μακεδονία” να είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ!

Η στάση του Αντώνη Σαμαρά στο ζήτημα του ονόματος…

Είναι γεγονός πως, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε κατά νου το όνομα “Σλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων” και αυτή η σκέψη τορπιλίστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών της κυβερνήσεώς του Αντώνη Σαμαρά;

Αλλά, όπως ο ίδιος ο Μητσοτάκης χρόνια μετά παραδέχτηκε πως, τα τετελεσμένα γεγονότα με την ονομασία της ΠΓΔΜ τα διαμόρφωσε η Ελλάδα (Αντώνης Σαμαράς) στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΟΚ (σ.σ. ΕΕ) των ΥΠΕΞ των κρατών – μελών στις 19 Δεκεμβρίου 1991, όταν οι ΥΠΕΞ της ΕΟΚ – ανάμεσά τους και ο Σαμαράς – αναγνώρισαν επίσημα τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας! 

Ο Μητσοτάκης ξεκάθαρα είχε αναφέρει πως την ημέρα της διαπραγμάτευσης, ο Σαμαράς δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά του, ως τη στιγμή που βγήκε η απόφαση της Συνόδου! 

Ακολούθησε η πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή της γερμανικής εταιρείας Siemens!
Είναι τυχαία όλα αυτά;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...