Καλοστημένη παγίδα: με το Μακεδονικό και οι πρώτες εξορύξεις πετρελαίου από την Τουρκία

catmoz - pixabay
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα πάντα βοούν
Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ φέρνει ΑΟΖ και ξεκινούν όλα …
Είναι Σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ η Φιλτάτη Μακεδονία μας πάει μια ώρα αρχύτερα στην ΠΟΛΗ.

«πρέπει να κοιμάται κάποιος με τα τσαρούχια και να μην βλέπει» έλεγε ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και σίγουρα αναφερόταν για τις ημέρες μας.

Η παγίδα των μνημονίων έφερε πολλές παγίδες που χάσκουν για να πέσουμε μέσα και να εξαφανιστούμε σαν Έθνος.

Αυτά δεν αποτελούν συμπτώσεις αλλά ένα καλοστημένο σχέδιο επινόησης ανθελληνικών κέντρων .

Την ώρα των διαπραγματεύσεων και της αποκορύφωσης των εξελίξεων για την νέα ονομασία των Σκοπίων βγαίνει ο τούρκος παγανιά στο ΑΙΓΑΙΟ βλ . Μεσόγειο με το καμάρι του το νέο πλοίο εξόρυξης που αγόρασε πριν λίγες μέρες και τα δίνει όλα…

«Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας δήλωσε πως το πρώτο πλοίο - γεωτρύπανο της χώρας του το Deepsea Metro II  που τώρα βρίσκεται σε τουρκικό λιμάνι στη Θάλασσα του Μαρμαρά θα σταλεί το συντομότερο δυνατό στη Μεσόγειο για υποθαλάσσιες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ χαιρέτισε το 2017 ως μια επιτυχημένη χρονιά για τις έρευνες που αφορούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, και είπε ότι το πρώτο ενεργό πλοίο-γεοτρύπανο της χώρας θα ανοίξει μια νέα σελίδα για τη διερεύνηση από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Αναντολού», η Τουρκία έχει ήδη κάνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, χρησιμοποιώντας δύο σεισμογραφικά πλοία, αλλά το σκάφος που αποκτήθηκε προσφάτως θα είναι το πρώτο πλωτό γεωτρύπανο της χώρας. Το σκάφος, από τη Νότια Κορέα, κατασκευάστηκε το 2011, έχει μήκος 229 μέτρα και είναι ικανό για γεώτρηση σε μέγιστο βάθος 12 χιλιομέτρων»  http://www.pronews.gr/ 16 Ιανουαρίου 2018.

Αυτοί που παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία και ενδιαφέρον τις συνομιλίες για το σκοπιανό είναι οι Τούρκοι..
Προσπαθούν να καταλάβουν πόσο ενδοτικοί είμαστε για να ενεργήσουν τα δέοντα και στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο

ΑΥΤΟ είναι και το πιο κρίσιμο σημείο
Το καταλάβατε βρε ή κοιμάστε με τα τσαρούχια;
« Μάθιου Νίμιτς, εν όψει της αυριανής συνέχισης των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Λέει σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό 

«Πρόκειται να καταθέσω νέα πρόταση, διότι είναι μια νέα συγκυρία. Κάποιες προτάσεις τις έχουμε συζητήσει για πολλά χρόνια και, όπως είπα σε μια συνέντευξη πριν μερικές ημέρες, δεν υπάρχει εδώ μια μαγική λύση.

Ουδείς μπορεί να ανακαλύψει κάτι απόλυτα νέο -αν υπήρχε κάτι νέο θα το είχαμε ανακαλύψει εδώ και 25 χρόνια. Οι άνθρωποι στην Αθήνα, στα Σκόπια και στον ΟΗΕ δεν είναι ανόητοι. Νομίζω ότι στις σημερινές συνθήκες θα αναζητήσουμε μια διαφορετική λύση με νέο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω» ανέφερε ο κ. Νίμιτς.
Χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς στην επικείμενη πρότασή του, τόνισε πως «τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να πληροί τις προϋποθέσεις των Ελλήνων και να ικανοποιεί τον λαό του βόρειου γείτονα».

«Αν περιμένουμε κι άλλα 25 χρόνια το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο» είπε ακόμη.
Επισήμανε ωστόσο ότι «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, διότι «αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τόνισε πως «τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση -ο όρος Μακεδονία περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα (σ.σ.: Εννοεί την αποδοχή του Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας-FYROM το 1993). Επίσης, πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν αυτή την χώρα ως "Republika Makedonija" και άρα ο όρος Μακεδονία συνδέεται με την χώρα αυτή».
http://www.pronews.gr/http://www.iefimerida.gr/16 Ιανουαρίου 2018

Ξυπνήστε ο τούρκος το είπε και δεν αστειεύεται, θέλει να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου εδώ και τώρα.

Έχει άπειρα οικονομικά προβλήματα στο συναλλαγματικό κόστος της ενέργειας και στις κοστοβόρες πολεμικές δράσεις του στην Συρία και με τους Κούρδους της περιοχής , ειδικότερα τώρα που τα έβαλε με τους συμμάχους του δυτικούς.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε: « Ως χώρα εισαγωγής ενέργειας, το ενεργειακό κόστος αποτελεί σημαντικό μερίδιο του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ξένους ενεργειακούς πόρους, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Το 2016 η Τουρκία παρήγαγε το 32% του ηλεκτρισμού της από φυσικό αέριο, 32% από άνθρακα, 25% από υδροηλεκτρική ενέργεια ενώ το 11% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.»

Τα πάντα βοούν
Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ φέρνει ΑΟΖ και ξεκινούν όλα …
Είναι Σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ η Φιλτάτη Μακεδονία μας πάει μια ώρα αρχύτερα στην ΠΟΛΗ.

Με Πίστη και Αγάπη
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail