Γίνονται τα Ίμια όλο και πιο γκρίζα;

Αναδημοσίευση από: ptisidiastima.com

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αναπαράγουμε, πολύ δε περισσότερο να υιοθετήσουμε την θέση των τουρκικών ΜΜΕ, που έχουν –πάντα- κυρίαρχο ρόλο στις τουρκικές επιδιώξεις κατά της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και τους επεκτατισμούς της Άγκυρας.

Άλλωστε τα βίντεο που δημοσιοποιούν από τις προκλήσεις στα Ίμια, κατά την ρίψη στεφάνου στην μνήμη των τριών πεσόντων του «ΠΝ21» δεν δείχνουν τίποτε περισσότερο από τουρκικά παραπλέοντα σκάφη και δεν τεκμηριώνουν τη θέση ότι «ο Έλληνας υπουργός Άμυνας εμποδίστηκε και εκδιώχθηκε» από την περιοχή.

Αντίθετα το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΥΕΘΑ δείχνει ότι τηρήθηκε –τουλάχιστον σε πρώτη φάση- η προβλεπόμενη διαδικασία προειδοποίησης μέσω ασυρμάτου των πολλών τουρκικών σκαφών που βρισκόντουσαν στην περιοχή, σε μεγάλη εγγύτητα με την ελληνική κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αντιμετωπίσει με μεγάλη αποφασιστικότητα την τουρκική προκλητικότητα).

Το θέμα όμως έχει και άλλη ανάγνωση.

Υπάκουσαν τα τουρκικά σκάφη στις ελληνικές προειδοποιήσεις;  Αποχώρησαν από την περιοχή ή συνέχισαν να παρενοχλούν και να εμποδίζουν τον πλου του ελληνικού πολεμικού;  Ήταν τα τουρκικά σκάφη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ίσως και αγκυροβολημένα, παραβιάζοντας κάθε έννοια  των προβλέψεων περί «αβλαβούς διέλευσης»;

Τι προβλέπει η διαδικασία εάν δεν υπακούσει σε επανειλημμένες προειδοποιήσεις  ένα  πλοίο που παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα;

Προβλέπει την χρήση προειδοποιητικών βολών;  Διότι οι Τούρκοι δεν έχουν παραμείνει μόνο σε προειδοποιήσεις,το έχουν κάνει πολλές φορές!

Εάν τα τουρκικά πλοία παρέμειναν στην περιοχή, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η ελληνική κανονιοφόρος με τον ΥΠΕΘΑ απλά αποχώρησε τότε δυστυχώς η Άγκυρα κέρδισε για άλλη μια φορά το παιγνίδι και τα Ίμια έγιναν… απλά πιο γκρίζα.

ΦΓΚ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...