Οι Τούρκοι μπορεί να είναι αδίστακτοι, βλάκες όμως ΔΕΝ είναι…

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Μια περίεργη κάπως διαδικασία επιλέγει η Τουρκία για να ενημερώσει για τη διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφρίν, καθώς ο πρωθυπουργός της Μιναλι Γιλντιρίμ και όχι κάποιος στρατιωτικός, ή ο άφαντος υπουργός Άμυνας, ενημέρωσαν ότι οι 108 στόχοι που αναγνωρίστηκαν από την τουρκική Αεροπορία (THK) καταστράφηκαν από τουρκικά μαχητικά.

Παράλληλα, ο Γιλντιρίμ προέβη σε μια προειδοποίηση, λέγοντας ότι «αναλόγως» των εξελίξεων οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις θα προχωρήσουν σε «απαραίτητες δραστηριότητες» στο Αφρίν. Η φρασεολογία που χρησιμοποίηση, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού αυτό το «ίσως γίνει, ίσως δεν γίνει» των Τούρκων, έχει συγκεκριμένη σημασία.

Αφενός δείχνει, ότι παρά τη σφοδρή εκ πρώτης όψεως επίθεση των Τούρκων και τη μερική διείσδυση συνδεδεμένων με τους Τούρκους συριακές δυνάμεις ανταρτών, λογικά η Άγκυρα δεν έχει υπερβεί κάποιες κόκκινες γραμμές που της έχουν τεθεί και η επιχείρηση έχει στόχο να πιέσει για να λάβει ό,τι μπορεί από όσους διαφωνούν με τη στρατιωτική επίθεση, που είναι τόσο οι ΗΑΠ όσο και η Ρωσία…

Δύσκολα θα διακινδύνευαν οι Τούρκοι να καταστούν στόχος και των δυο και να βρεθούν χωρίς συμμάχους, έτσι ώστε τη νίκη στο Αφρίν να την πληρώσουν πολλαπλάσια στη συνέχεια σε πλειάδα ανοικτών μετώπων, αφού ούτε η Μόσχα ούτε η Ουάσιγκτον διακρίνονται ιδιαίτερα για την «ανεκτικότητα» που επιδεικνύουν σε θρασείς διεθνείς δρώντες που σηκώνουν το κεφάλι παραπάνω από όσο επιτρέπει το γεωστρατηγικό τους βάρος, ασχέτως της γεωγραφικής σημασίας που έχουν…

Δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαίο ούτε η ρωσική απόφαση να οδηγήσουν την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι το τελευταίο που αναμένεις από μια χώρα υποτίθεται σύμμαχο, ούτε η τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Τίλερσον και Λαβρόφ με πρωτοβουλία του πρώτου.

Αμφότεροι, δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να αφήσουν τους Κούρδους έρμαια στις ορέξεις των «χασάπηδων» της Άγκυρας, ενώ και η μαχητική ισχύς των Κούρδων του YPG, ενισχυμένων και με Αμερικανούς «συμβούλους», όλοι εκ των οποίων προέρχονται από τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.

Μαζί τους βρίσκονται και εμπειροπόλεμοι ιδιώτες – μισθοφόροι, οπότε «συνδυαστικά», μπορούν να επικεντρώσουν τη δράση τους στο να κάνουν τις τουρκικές δυνάμεις να «ματώσουν» σοβαρά, καταστρέφοντας αυτό που νοιάζει περισσότερο τη διεφθαρμένη ισλαμοφασιστική ηγεσία της Τουρκίας: Την εικόνα της εντός και εκτός της χώρας.

Ταυτόχρονα, η παρουσία στο έδαφος, στη περιοχή, των αμερικανικών δυνάμεων, διασφαλίζει ότι η τουρκική συμπεριφορά θα έχει όρια, αλλιώς οι εξελίξεις θα μπορούσαν να αποκτήσουν ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, σε επίπεδα πολύ ευρύτερα από την τοπική σύγκρουση για το καντόνι Αφρίν. Οι Τούρκοι μπορεί να είναι αδίστακτοι, βλάκες όμως δεν είναι…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...