Οι ΗΠΑ άναψαν το πράσινο φως στο Ισραήλ για τη δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού στρατηγού Σολεϊμάνι που τους νίκησε στη Συρία

Iranian Revolutionary Guards al-Quds Force commander Maj. Gen. Qassem Soleimani. Image via The Iran Project
Freepen.gr - Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σήμερα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν σιωπηλά στο Ισραήλ το πράσινο φως για να δολοφονήσουν τον ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο του Ιράν, τον διοικητή της Δύναμης των Επαναστατών του Ιράν, στρατηγό Qassem Soleimani όπως αναφέρει το zerohedge.com

Ο ηγέτης της πλέον επίλεκτης δύναμης συντονίζει επίσης τη στρατιωτική δραστηριότητα μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και της Συρίας, του Ιράκ, της Χεζμπολάχ και της Χαμάς - μια θέση που έχει κατέχει από το 1998 - και αναφέρει απευθείας στον Ανώτατο ηγέτη του Ιράν Ali Khomenie επιβλέποντας παράλληλα τις μυστικές επιχειρήσεις του Ιράν σε ξένες χώρες.

Το δημοσίευμα, αν και ανεπιβεβαίωτο, προέρχεται από εφημερίδα του Κουβέιτ και τώρα γίνεται αναπαράγεται στους Times of Israel ως εξής:

Το ρεπορτάζ της Πέμπτης από την al-Jarida, η οποία είναι γνωστό ότι δημοσιεύει απίθανες ιστορίες για το Ισραήλ, προσεγγίστηκε ευρέως από τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση στο άρθρο από την Ιερουσαλήμ ή την Ουάσινγκτον.

Πριν από τρία χρόνια, το Ισραήλ ήρθε κοντά στο να δολοφονήσει τη Σολιμάνι κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με την Αλ Μπάρντια, που ανέφερε ανώνυμη πηγή, αλλά οι Αμερικανοί απήγαγαν τους Ιρανούς εν μέσω έντονων διαφωνιών μεταξύ Ουάσιγκτον και Ιερουσαλήμ.

Αυτό ήταν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία επικεντρώθηκε στη διασφάλιση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν το 2015, την οποία επέλεξε να παραβλέψει και μάλιστα να παρεμποδίσει τις προσπάθειες για τον περιορισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από τον Ιράν. Δεν είναι σαφές εάν η αναφερθείσα απόρριψη σχετίζεται με τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της συμφωνίας του Ιράν.

Και όσον αφορά το σημερινό χτύπημα για νέα σχέδια δολοφονίας που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δοθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στους Ισραηλινούς:

Η πηγή ανέφερε το έγγραφο λέγοντας ότι η δολοφονία του Σολιμάνι θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των δύο χωρών και ότι οι αμερικανικές αρχές έδωσαν στο Ισραήλ το πράσινο φως για να το πραγματοποιήσουν.

Το Ισραήλ είναι γνωστό ότι έχει διεξάγει ειδικές επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου σε ξένες χώρες τα τελευταία χρόνια και δεκαετίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail