Σλάβο το Μεγαλέξανδρο έκανε στον Alpha ο Ζάεφ: Είναι το στοιχείο που θα μας ενώσει και όχι που θα μας διαιρέσει!

Freepen.gr - Την άποψη ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι το στοιχείο που θα μας ενώσει και όχι που θα μας διαιρέσει εξέφρασε μεταξύ άλλων ο νέος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Η δήλωση του Ζάεφ έγινε στο πνεύμα των δηλώσεων Τσίπρα πριν μερικές εβδομάδες στο Βελιγράδι ζητώντας από το γειτονικό κρατίδιο να σταματήσει να εμφανίζεται ως μοναδικός κληρονόμος του μεγάλου μας στρατηλάτη.

Συγκεκριμένα ο Ζάεφ δήλωσε στο Δήμο Βερύκιο κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha:

«Δήλωσα χωρίς προκαταλήψεις, όταν σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι αν η κυβέρνηση των Σκοπίων επιθυμεί να κάνει ένα βήμα παρά πάνω στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να αποποιηθεί ότι είναι η μοναδική κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εγώ το δήλωσα δημόσια επειδή πιστεύω περισσότερο στο μέλλον του δικού μας κράτους από το να είμαι περιχαρακωμένος από τις  προκαταλήψεις του παρελθόντος, γιατί γνωρίζω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θα αποτελούσε το στοιχείο εκείνο που θα μας ενώσει και όχι το στοιχείο διαίρεσης. Έχοντας υπόψη ότι είναι πιο σημαντικό το μέλλον του κράτους μου και αυτό που λέω το κάνω και πράξη και δεν περιορίζομαι μόνο στα λόγια». 

Ο μόνος τρόπος να μας ενώσει, είναι τους Σκοπιανούς ως θαυμαστές του κι εμάς ως απογόνους του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail