Συναγερμός στη Χαβάη με alert για χτύπημα βαλλιστικού πυραύλου που ανακλήθηκε 34 λεπτά αργότερα ως...false

Freepen.gr - Ένας πραγματικός πανικός κυριάρχησε στη Χαβάη καθώς εστάλη στον τοπικό πληθυσμό μήνυμα alert για επικείμενο χτύπημα βαλλιστικού πυραύλου στις 08:07 τοπική ώρα του Σαββάτου, το οποίο ανακλήθηκε στις 08:45.

Ο κυβερνήτης της Χαβάη, δήλωσε στο Hawaii News Now. ότι το σήμα εστάλη από ανθρώπινο λάθος κατά τη διαδικασία αλλαγής βάρδιας.

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι σε μια χώρα που αποτελεί στρατιωτική υπερδύναμη όπως οι ΗΠΑ, με ένα σωρό κώδικες και συστήματα ασφαλείας, εκπέμπεται "κατά λάθος" σήμα για χτύπημα βαλλιστικού πυραύλου κι ανακαλείται μισή ώρα αργότερα;

Τα παιδιά έσπευσαν στα καταφύγια και ο κόσμος προετοιμαζόταν για το "χτύπημα".



Εκτός αν συνέβη κάτι άλλο. Άραγε να υπήρχε πραγματικά η εντύπωση ότι όντως επίκειται χτύπημα βαλλιστικού πυραύλου μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και να ανακληθεί το alert; Το χρονικό διάστημα που πέρασε μέχρι να ανακληθεί ο συναγερμός έχει τη σημασία του.

Τόσο εύκολα στέλνονται σήματα alert από...ανθρώπινα σφάλματα σε αλλαγή βάρδιας; Μέχρι κι ο πανικός μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail