Και όμως - Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί θα μπορούσαν να είναι το παγκόσμιο ελληνικό χαρτί ξεσκεπάσματος της Τουρκίας

geralt geralt - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί δήλωναν ότι εκτελούσαν εντολές ανωτέρων τους και πως ουδέποτε είχαν αντιληφθεί πως συμμετείχαν σε απόπειρα πραξικοπήματος.

Για όσους παρακολούθησαν στενά εκείνες τις ημέρες το πραξικόπημα-οπερέτα, αυτό δε φαντάζει περίεργο. Στην Τουρκία μεθοδεύτηκε ένα πραξικόπημα από τη Δύση για να ανατραπεί ο ενοχλητικός κι απρόβλεπτος Ερντογάν. Εξ ου και το γεγονός ότι η βάση του Ιντσιρλίκ φάνηκε να είναι το κέντρο αυτής της επιχείρησης καθώς επίσης πως τις πρώτες κρίσιμες ώρες του πραξικοπήματος, οι τοποθετήσεις της Δύσης ήταν ασαφείς κι αόριστες σε ένα πνεύμα του στιλ "παρακολουθούμε με ενδιαφέρον". Ουδείς καταδίκασε τα γεγονότα.

Φάνηκε όμως ότι κάπου στην πορεία ο Ερντογάν ενημερώθηκε για το τι του ετοίμαζαν. Το πότε δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Αν ήταν μέρες ή ώρες. Επί της ουσίας όμως καβάλησε τον άνεμο, χειραγώγησε αοράτως το πραξικόπημα, ήλεγξε τα βασικά γρανάζια του όπως ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ και έκτοτε διεξάγει ένα ανελέητο πογκρόμ.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διώκονται, άλλοι φυλακίστηκαν, έτεροι απολύθηκαν. Μητέρες γεννούν στις φυλακές. Ταγματασφαλίτες μπουκάρουν σε σπίτια ανεξάρτητων δημοσιογράφων μέσα στη νύχτα. Στην ανατολική Θράκη συχνά πυκνά συλλαμβάνονται οικογένειες. Εφημερίδες έκλεισαν. Στην Τουρκία βρίσκονται σε εξέλιξη καθημερινά χιλιάδες (δεν είναι υπερβολή) οικογενειακές τραγωδίες, πολλές από τις οποίες έχουν παρουσιαστεί στη Freepen.gr.

Από το καλοκαίρι του 2016 βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακραίο ισλαμιστικό πραξικόπημα που τιμωρεί ασχέτους, διότι η πλειοψηφία των Τούρκων ενορχηστρωτών της ανατροπής του Ερντογάν πήδηξαν από το πλοίο στο παρα πέντε. Και έτσι είδαμε πχ να ξυλοκοπιούνται φανταράκια λες και αυτά σχεδίασαν τα όσα συνέβησαν.

Υπό το πρίσμα αυτό, η μαρτυρία των 8 Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν στην Ελλάδα για να σώσουν τη ζωή τους, μας αρέσει ή όχι, τους συμπαθούμε ή όχι, θα μπορούσε να εξελιχθεί στο παγκόσμιο χαρτί στα χέρια της Ελλάδας για να καταδειχθεί σε επίπεδο διεθνούς πολιτικής σκηνής τι ακριβώς συμβαίνει στην Τουρκία και ποιο είναι το αληθινό πραξικόπημα.

Και αυτό να συμβεί όχι περιοριζόμενο στο πρόσωπο του Ερντογάν αλλά στο σύνολο της διαχρονικής πορείας της Τουρκίας, η οποία βασίστηκε στις διώξεις, τα βασανιστήρια, την υφαρπαγή, τα πογκρόμς και το θάνατο.

Ωστόσο μολονότι διαθέτουμε το ισχυρό χαρτί, δεν έχουμε τον παίκτη που θα καθίσει στο διεθνές τραπέζι για να το χρησιμοποιήσει κατάλληλα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail