Το πιο απλό κόλπο για να νικήσετε την αϋπνία σε 5 λεπτά!

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Οι αϋπνίες είναι ένα βασανιστικό σύμπτωμα με επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητάς τους.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μπέιλορ στις ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν εύκολο τρόπο για να βοηθηθεί κάποιος να τον πάρει ο ύπνος.

Ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από την καταγραφή των υποχρεώσεών τους σε μία λίστα.

Οι ερευνητές συνέκριναν τις τάσεις ύπνου συμμετεχόντων που χρειάστηκαν 5 λεπτά για να καταγράψουν υποχρεώσεις που έπρεπε να διεκπεραιώσουν στο μέλλον με συμμετέχοντες οι οποίοι κατέγραψαν υποχρεώσεις που είχαν ήδη φέρει σε πέρας.

Ενώ εκτελούσαν αυτή τη διαδικασία, οι νεαροί υγιείς ενήλικες εθελοντές υποβάλλονταν σε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, δηλαδή παρακολούθηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου τους με ηλεκτρόδια.

Αφού σύγκριναν τις λίστες των δύο ομάδων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έγραφαν λίστα με υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπεραιώσουν στο μέλλον αποκοιμήθηκαν σημαντικά γρηγορότερα σε σχέση με όσους ανήκαν στην ομάδα της λίστας των καθηκόντων που είχαν διεκπεραιωθεί.

Επίσης, όσο πιο συγκεκριμένη και αναλυτική ήταν η καταγραφή των καθηκόντων, τόσο πιο γρήγορη ήταν η μετάβαση στον ύπνο.

Ο ερευνητής Michael K. Scullin από το Πανεπιστήμιο του Μπέιλορ, ανέφερε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που πρέπει να διεκπεραιώσουν και οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο η καταγραφή τους μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αποκοιμηθεί νωρίτερα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη σύνταξη λίστας καθηκόντων πέντε λεπτά πριν πάνε για ύπνο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Experimental Psychology.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...