Η Κίνα με χρήση ρομπότ θα μπορεί να εκτοξεύσει διηπειρωτικούς πυραύλους 3 φορές γρηγορότερα!

Freepen.gr - Οι κινεζικός στρατός θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιεί ρομπότ για να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους μετά την επιτυχή ανάπτυξη ενός αυτοματοποιημένου συστήματος εκτόξευσης, ισχυρίζονται τα κινεζικά στρατιωτικά μέσα και δημοσιεύει η dailymail.co.uk.

Οι ειδήσεις προέκυψαν καθώς οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον κλιμακώνονται σε σχέση με τους ισχυρισμούς ότι η Κίνα προμηθεύει με πετρέλαιο τη Βόρεια Κορέα, παρά το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών μολονότι το Πεκίνο έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

Το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων με ρομπότ αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ερευνών Πυραύλων της Κίνας, ανέφερε η People's Daily Online, επικαλούμενη την εφημερίδα PLA.

Προφανώς, το σύστημα ολοκληρώθηκε ήδη τον περασμένο Οκτώβριο και χαρακτηρίστηκε ως μια «ανακάλυψη» για τους Κινέζους επιστήμονες.

Ο Zhang Jingyong, επικεφαλής σχεδίου, δήλωσε ότι το σύστημα θα μπορούσε να μειώσει το χρόνο που οι στρατιώτες δαπανούν για την προετοιμασία της εκτόξευσης κατά το ήμισυ. Επιπλέον, με τη χρήση ρομπότ για τη φόρτωση των πυραύλων στο πεδίο της μάχης χρειάζονται μόνο οι μισοί στρατιώτες σε σύγκριση με πριν και θα μπορούσαν να εκτοξεύουν πυραύλους τρεις φορές γρηγορότερα.

Μόλις λίγες μέρες πριν οι Κινέζοι επιστήμονες αποκάλυψαν το σύστημα ρομποτικών πυραύλων, ενώ ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV της Κίνας μετέδωσε εικόνες από 10 πυραύλους Dongfeng που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων.



Οι πυραύλοι έχουν αναγνωριστεί ως DF-15, ένας τύπος βλήματος μικρής εμβέλειας που μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα έως και 2.000 μέτρα (1.4 μίλια) ανά δευτερόλεπτο.

Ένα προπαγανδιστικό βίντεο από το Πεκίνο ανέφερε τον Ιούλιο ότι η Κίνα διαθέτει περίπου 2.500 βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος επόμενης γενιάς, Dongfeng-41 ή DF-41 του Πεκίνου, θα μπορούσε ενδεχομένως να χτυπήσει οπουδήποτε στον κόσμο με πυρηνικές κεφαλές κι αναμένεται να είναι έτοιμο κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Ο πύραυλος έχει μήκος 16,5 μέτρα (54 πόδια) με διάμετρο 2,78 μέτρα (9,1 πόδια).

Προηγούμενες αναφορές σημείωναν ότι ο πυραύλος έχει βεληνεκές τουλάχιστον 7.500 μίλια (12.000 χλμ.) και δύναται να φέρει μέχρι και 10 πυρηνικές κεφαλές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail