Τρέμουν τα ειδικά δικαστήρια οι UCKάδες που αιματοκύλισαν το Κόσοβο και απειλούν με επανενεργοποίηση

 Daut Haradinaj. Photo: Daut Haradinaj/Facebook.
Freepen.gr - Ο Νταούτ Χαραντινάι, βουλευτής της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος είναι και ο αδελφός του πρωθυπουργού, Ραμπού Χαραντινάι και πολέμησε στις τάξεις του UCK, δήλωσε την Τετάρτη στην τηλεόραση Klan Kosova ότι οι συλλήψεις από τους νέους Ειδικούς Εισαγγελείς θα προκαλούσαν τεράστια αντίδραση από πρώην μέλη του UCK αναφέρει το balkaninsight.com.

Ο Χαραντινάι προειδοποίησε ότι «δεν υπάρχει μαχητής του UCK που δε θα συμμετάσχει» στο να σταματήσουν οι συλλήψεις από το νέο δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να διώξει ανώτερα στελέχη του UCK για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά και μετά τον πόλεμο του 1999, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών, παρανόμων κρατήσεων και σεξουαλικής βίας.

Ο Χαραντινάι έκανε τη δήλωση του ενώ σχολίασε την απόπειρα βουλευτών την Παρασκευή το βράδυ να ανακαλέσου τον νόμο που επιτρέπει στα νέα τμήματα ειδικών Εισαγγελέων της Χάγης που είναι εγκατεστημένα στο Κοσσυφοπέδιο να διώκουν τα μέλη του πρώην UCK για εγκλήματα πολέμου και μεταπολεμικά.

Ωστόσο και μετά από έντονες πιέσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, η προσπάθεια απέτυχε καθώς δεν υπήρχε απαρτία στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής προεδρίας για να προωθηθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία.

Ο Πρόεδρος Χασίμ Θάτσι περιέγραψε την Τετάρτη το νέο δικαστήριο ως "ιστορική αδικία" εναντίον των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail