Μέχρι να γίνουν οι ρωσικές προεδρικές εκλογές οι Τούρκοι θα βλέπουν τους S-400 με τα κιάλια


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Και μετά βλέπουμε αν τελικά θα τους παραλάβουν.
Ο Πούτιν το κατάλαβε ότι ο παραλογισμός του Ερντογάν δεν μαζεύεται με τίποτε.

«Αυτό μόνο αρκεί για να πούμε ότι οι δηλώσεις (του Τούρκου προέδρου) δεν έχουν καμία λογική βάση», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
Η Ρωσία απαντά στις δηλώσεις του Ερντογάν περί «τρομοκράτη Άσαντ»

«Ρωσία: Δεν υπάρχει νομική βάση για τις κατηγορίες της Τουρκίας σε Άσαντ»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, είναι τρομοκράτης, είπε ότι αυτές δεν έχουν νομική βάση.

Η Ζαχάροβα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Μόσχα για το θέμα δήλωσε: Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ ότι είναι τρομοκράτης, όταν η συριακή κυβέρνησή του αντιπροσωπεύεται στα Ηνωμένα Έθνη και εκπροσωπείται η συριακή κυβέρνηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό μόνο αρκεί για να πούμε ότι οι δηλώσεις (του Τούρκου προέδρου) δεν έχουν καμία λογική βάση», είπε.

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Τυνησία χαρακτήρισε τον Άσαντ ως τρομοκράτη που διοικεί ένα κράτος τρομοκρατίας λέγοντας «πως μπορεί να υπόσχεται για το μέλλον της Συρίας, ενώ είναι υπεύθυνος για το θάνατο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, θα ήθελαν οι Σύριοι να έχουν μια τέτοια κυβέρνηση;», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
(Στοιχεία από dha.com.tr )The Hellenic Information Team
Δεκέμβριος 28, 2017. 23:37

Και το ερώτημα που τίθεται από τα χείλη τόσων ομοδόξων λαών των Ρώσων είναι γιατί ο Πούτιν παραδίδει στα χέρια ενός άνδρα δίχως λογική βάση τέτοια φονικά όπλα, όπως είναι οι S-400;

Στην πρόσφατη επικαιρότητα μετρήσαμε ίσα και δέκα φορές να βγαίνει η επίσημη Τουρκία και να διατυμπανίζει ότι η συμφωνία αγοράς – πώλησης των ρωσικών S-400 ολοκληρώθηκε και αυτό γίνεται σαν μην το πιστεύει ακόμα ότι θα πάρει τέτοια όπλα στο οπλοστάσιο της.

Ενώ το προηγούμενο διάστημα αφέθηκε να εννοηθεί από διαρροές ότι η Τουρκία θα παραλάβει προκαταβολικά κάποιες συστοιχίες των ρωσικών S-400, αυτό πιθανώς δεν ευσταθεί διότι δεν θα διακινδυνεύσει ο κ.Πούτιν να δώσει τέτοια συστήματα προκαταβολικά σε ένα άτομο που δεν διαθέτει λογική βάση, όπως λέει η κ. Ζαχάροβα την στιγμή μάλιστα που ο Ρώσος πρόεδρος κατεβαίνει υποψήφιος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές το Μάρτιο του 2018 που συμπίπτουν με την επέτειο προσάρτησης της Κριμαίας.

Οι Ρώσοι ψυχομετρούν επί καθημερινής βάσης την ψυχοδυναμική κατάσταση του κ. Ερντογάν και κατά βάθος δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να «αυτομολήσει» στους πρώην συμμάχους του και αυτό θα είναι ένα συγκλονιστικό πλήγμα για την δημοτικότητα του κ. Πούτιν. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail