Σήμερα το δάνειο σε ρούβλια για τους S-400! Ο Ερντογάν καταργεί το δολάριο σε όλες τις αγορές με τρίτες χώρες

Freepen.gr - Η Τουρκία και η Ρωσία θα επισφραγίσουν μια συμφωνία δανείου για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα δανειστεί το δάνειο σε ρωσικά ρούβλια αντί για δολάρια ΗΠΑ, οπότε το χρέος θα είναι μικρότερο για την Άγκυρα αναφέρει η hurriyetdailynews.com.

"Θα φτάσουν στην Άγκυρα αυτή την Παρασκευή και θα υπογραφεί η σύμβαση πίστωσης. Ένα τέτοιο βήμα θα γίνει για πρώτη φορά. Δεν θα δανειστώ σε δολάρια, θα δανειστώ σε ρούβλια. Το χρέος του δημοσίου θα είναι πολύ μικρότερο ", δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στις 27 Δεκεμβρίου.

Το ποσό αντιστοιχεί στο 3% του συνολικού χρέους, ανέφερε, επεξεργάζοντας το πλεονέκτημα της αγοράς σε ρούβλια.

Ο Ερντογάν εξέφρασε τη βούλησή του να κάνει αγορές και με άλλες χώρες σε τοπικά νομίσματα κάνοντας ακόμη ένα βήμα στην απόσταση που τον χωρίζει από τις ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail