"Καράφλιασε" την Αγκυρα ο στρατηγός McMaster: Τουρκία και Κατάρ οι υποστηρικτές του ισλαμικού εξτρεμισμού

General HR McMaster, pictured with US President Donald Trump, criticised Qatar’s and Turkey’s “new role” in sponsoring and funding extremist ideology. Susan Walsh/ AP Photo
Freepen.gr - Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, στρατηγός McMaster, καταδίκασε το Κατάρ και την Τουρκία για την ανάληψη ενός "νέου ρόλου" ως κύριων χορηγών και πηγών χρηματοδότησης εξτρεμιστικής ισλαμικής ιδεολογίας που στοχεύει στα δυτικά συμφέροντα αναφέρει το thenational.ae.

"Η ριζοσπαστική ισλαμική ιδεολογία αποτελεί σοβαρή απειλή για όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους", δήλωσε ο McMaster.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η απειλή αυτή είχε εντοπιστεί «μυωπικά» στο παρελθόν.

"Δε δώσαμε αρκετή προσοχή στο πώς η [ριζοσπαστική ισλαμική ιδεολογία] προωθείται μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων, μαδράσσων (αραβική ονομασία εκπαιδευτικών ινστιτούτων) και άλλων κοινωνικών οργανώσεων".

Ενώ ο McMaster αναφέρθηκε στην στήριξη της Σαουδικής Αραβίας σε ορισμένους από αυτούς τους οργανισμούς πριν από δεκαετίες, ξεχώρισε σήμερα το Κατάρ και την Τουρκία ως κύριους υποστηρικτές. "Τώρα γίνεται περισσότερο από το Κατάρ και από την Τουρκία", ανέφερε.

Ισχυρίστηκε ότι τα αυξανόμενα προβλήματα της Τουρκίας με τη Δύση ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της ανόδου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στο οποίο ανήκει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail